KÉK+ mentorprogram

JELENTKEZZ A KÉK+ MENTORCSAPATBA!

A KÉK+ mentorprogram az épített környezet, vizuális kultúra és kortárs város témái köré szerveződő fejlesztő és közösségi program a témák iránt érdeklődő és tenni akaró fiatalok számára. A mentorok és a meghívott előadók a KÉK szakmai programvezetői és kurátorai.

A mentorcsapatnak egy olyan képzést állítottunk össze, amiben valós projektekben kipróbálhatják magukat miközben megvitatjuk a kortárs építészet és város kihívásait. A mentorok a KÉK projektek vezetői (Budapet100, Pecha Kucha, Városi Séta, Shared Cities, DANUrB, Trust your architect): Balázs Bálint, Dávida Eszter, Köves Bálint, Klaniczay János, Libárdi Julianna és Szőke Tímea de velünk lesznek a KÉK kurátorai is: Kádár Bálint, Kertész Monika és Szemerey Samu.

A programra nem csak építészhallgatók jelentkezhetnek, hanem bárki, aki érdeklődik a kortárs építészet és város aktuális problémai, felvetései iránt. A kiválasztott 20 fős csapat 5 csoportban fog együttdolgozni az év során, ami kétheti intenzív találkozókon és külön konzultációkon keresztül valósul meg. A csapatok a mentorok segítségével különféle feladatokat kapnak, ahol minden esetben a cél az elméleti megvalósítás mellett a gyakorlati megvalósítás. A mentorcsapat összeválogatásánál kiemelt cél a különböző szakterületekről történő hallgatók, fiatalok bevonása. A mentorcsoportok interdiszciplináris projekt-csapatokat alkotva együtt dolgozhatnak egy-egy a fenntartható városokat érintő problémán.

Kiknek szól? Bárkinek akit érdekel a város, az épített környezet, és szeretne a ‘kulisszák’ mögé látni (nem csak építészeket várunk!).

Mikor jelentkezz? Jelentkezz ha szerinted is lehetne még jobb Budapest és tudod vállalni, hogy kéthetente csütörtökön eljössz a workshopra és beszélgetésre! Összesen 6 közös, 2-3 órás alkalom lesz az év végéig csütörtök esténként. Ezen felül a külön találkozók és feladatok, kb. heti 2-3 órát vesznek igénybe.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 22. (vasárnap) A jelentkezéshez EZT a kérdőívet töltsd ki!

Kiválasztott mentorcsapat első találkozója: 2019. szeptember 26. (csütörtök) További várható időpont: okt.17., okt.30., nov.14., nov.28., dec.12.

KÉK Pártolói Kör

Csatlakozz a KÉK Pártolói Köréhez!

Ha egyetértesz céljainkkal, és szívesen hozzájárulnál ahhoz, hogy továbbra is megfelelő színvonalon valósíthassuk meg, illetve bővíthessük programjainkat, csatlakozz a KÉK Pártolói Köréhez! A befolyó összeget az alapítvány központi működésének és közhasznú tevékenységének fenntartására fordítjuk! Korábbi évek beszámolóit ezen a linken éred el.

Milyen előnyökkel jár a Pártolói Kör?

A KÉK Pártolói Körének tagjaként nem csak kedvezményeket kapsz az események jegyárából, hanem részévé válsz a KÉK szakmai közösségének, javasolhatsz programot, véleményt nyilváníthatsz a működésről, találkozhatsz a KÉK külföldi vendégeivel, zártkörű programokon vehetsz részt. Ősztől új helyszínen, bővülő kínálattal várunk.

Pártoló Tagsági Szintek

Tagsággal járó előnyök Feltörekvő Radikális Féktelen
Hírlevelet küldünk aktualitásokról, nemzetközi hírekről, pályázatokról X X X
Helyet biztosítunk számodra a KÉK eseményein X X X
Igény esetén feltüntetjük a neved a KÉK honlapján X X X
Hozzáférhetsz a KÉK olvasóhoz nemzetközi építészeti magazinokkal, kiadványokkal X X X
Kipróbálhatod egy 10 alkalmas bérlettel a KÉK közösségi irodáját - X X
Találkozhatsz a KÉK meghívott vendégeivel a csak Tagoknak szóló eseményeinken - X X
Vendégünk vagy 2db bérletre a Budapesti Építészeti filmnapokon - X X
Meghívunk évi 2db exkluzív sétára/épületbejárásra a KÉK Városi Séták sorozatában - - X
Részt vehetsz a Tagoknak szóló évzáró vacsorán - - X
Használhatod a KÉK helyszínét saját eseményeidre évi 2 alkalommal - - X
Megjelenhetsz a KÉK hírlevelében (negyedévente) - - X
Tagság havi díja 1500 Ft 3000 Ft 12500 Ft
Tagság éves díja 18000 Ft 36000 Ft 150000 Ft
Előfizetek havi díjra / éves díjra havi díjra / éves díjra havi díjra / éves díjra

Féktelen

A fenti előnyök
+ Rendkívüli érzés Neked
+ Nagy különbség számunkra

Éves előfizetés 1 200 000 / év
Havi előfizetés 100 000 Ft / hó

Formabontó

Támogass tetszőleges összeggel.

Ki lehet a KÉK Pártoló Tagja?

A Pártolói Kör tagjai olyan magyar vagy külföldi magán- vagy jogi személyek, akik egyetértenek a KÉK küldetésével, és pártoló tagdíjat fizetnek havi vagy éves összegben. A Tagság egy évre szól. Az év mindig a befizetés napjától számít. A tagsági jogviszony ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésével, illetve az első havi Tagdíj befizetésével jön létre. A KÉK a személyes adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át.

A Tagság fizetésének módjai

A Tagdíj összegét befizetheted:

 • online, a PayPal-on keresztül a Támogatói Szinthez tartozó éves vagy havi díjat kiválasztva, a fenti linkek egyikét követve,
 • éves díj esetén egyszeri, vagy havi díj esetén rendszeres havi banki átutalási megbízással a KÉK MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt-nél vezetett 16200151-18538407 számú Tagsági számlaszámára. Az átutalás jogcímeként kérünk, tüntesd fel, hogy Tagdíjat fizetsz be.

A támogatást alapvetően a KÉK adminisztrációs költségeire, illetve a programokra fordítjuk. Az elmúlt évek közhasznúsági jelentéseit ezen a linken éred el.

Bármilyen támogatással kapcsolatos kérdésben örömmel állunk az érdeklődők rendelkezésére az info@kek.org.hu e-mail címen, illetve telefonszámunkon: +36 30 522 5994.

A támogatást köszönjük!

A KÉK csapata

Támogatói ajánlat letöltése.

Támogass

Támogatási lehetőségek

Támogatás banki átutalással

Támogatásokat a Kortárs Építészeti Központ Alapítvány a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-nél vezetett 16200151-18538407 számú bankszámlaszámán fogad. A Kortárs Építészeti Központ közhasznú alapítványként működik, a beérkező anyagi támogatásról kérésedre Támogatói Igazolást állítunk ki, amellyel adókedvezményben részesülhetsz.

Támogatás bankkártyával vagy PayPalon keresztül

Ha van bankkártyád, akkor külön regisztráció nélkül is lehetőséged van egyszeri tetszőleges összegű vagy havi rendszeres támogatást nyújtani a PayPalon keresztül. Ehhez kattints ide, írd be az összeget, és ha ezt havonta kívánod nekünk nyújtani, akkor pipáld be a “Make This Recurring (Monthly)” részt. Amennyiben a bankkártyáddal fizetnél, akkor keresd az oldalon a bankkártya logók felett a “Don’t have a PayPal account? Use your credit card or bank account (where available). Continue“ feliratot, és oda kattintva regisztráció nélkül is tudsz nekünk utalni. A KÉK PayPal azonosítója: info.kek.org@gmail.com

Támogatás SZJA 1% felajánlásával

A KÉK adószáma: 18189223-1-43

Az adód 1%-ának felajánlásával kapcsolatban az alábbi lehetőségek közül választhatsz 2019. május 20-ig:

 • Rendelkezhetsz a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
 • e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,
 • munkáltatói adómegállapítás esetén 2019. május 20-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)

Arra is lehetőség van, hogy amennyiben hozzájárulsz, információt kapjunk arról, hogy Tőled érkezett a felajánlás (név, levelezési cím, e-mail cím). Kérünk, x-eld be a hozzájárulást, hogy megköszönhessük támogatásod, és később tájékoztathassunk tevékenységünkről, eredményeinkről és rendezvényeinkről.

Támogatásodat köszönjük!

A KÉK csapata

Szolgáltatásaink

A KÉK alapítása óta komoly tudást és szakértelmet halmozott fel a városrehabilitáció legújabb

Közösségfejlesztés

A KÉK programjain és kutatásain keresztül elkötelezett amellett, hogy a városmegújítás szereplőinek minél szélesebb körét vonja be városnegyedeink újragondolásába. A KÉK számos projektje járul hozzá a fenntartható városi közösségek létrejöttéhez, legyen szó a megújuló városrészekben szervezett Közösségi Kertekről vagy a több ezer városlakót és önkéntest megmozgató Budapest100 fesztiválról. Helyismeretünkre és nemzetközi tapasztalatainkra támaszkodva vállaljuk

 • közösség-alapú rehabilitációs projektek előkészítését,
 • a helyi szereplők (lakosság, privát szféra, vállalkozások) igényfelmérését,
 • ezek beágyazását fejlesztési folyamatokba.

Kutatás, szakmai tanácsadás

A KÉK szakértői-véleményformálói szerepben működik együtt önkormányzatokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel, szakmai médiumokkal; a kuratórium tagjai gyakran működnek közre városfejlesztési programok, akciótervek kidolgozásában, integrált városfejlesztési stratégiák előkészítésében, illetve írnak kritikákat, tanulmányokat és összeállításokat egy-egy magyar vagy külföldi sajtóorgánum felkérésére.

Kezdj saját projektbe!

A KÉK nyitott szervezet, szívesen fogadunk profilunkba illő projekt-javaslatokat, ötleteket. Amennyiben szeretnél egy projektet a KÉK intézményi háttérével és szakmai tapasztalatával megvalósítani, kérünk, lépj velünk kapcsolatba, és küldd el javaslatodat az info@kek.org.hu email címre. A javaslatokat kurátoraink véleményezik, és ha illeszkednek a KÉK küldetéséhez és időbeosztásához, szívesen működünk együtt az előkészítésükben és megvalósításukban.

Önkéntesség

A KÉK évtizedes sikereit elsősorban önkéntesek munkájának köszönheti: 2006 óta több száz önkéntes támogatta tevékenységünket, pro bono munkával segítették projektjeinket szakemberek és lelkes támogatók. Az önkéntesség nagyszerű lehetőség, hogy kapcsolódj a budapesti építész és designer közösséghez. Ha érdekel az önkéntesség, kérünk tölts ki egy a rövid kérdőívet, melyet ezen a linken érhetsz el. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Gyakornoki Felhívás

GYAKORNOKI FELHÍVÁS

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) kommunikációs gyakornokot keres futó projektjeihez. Téged keresünk, ha jól és bátran kommunikálsz, szeretsz csapatban dolgozni, érdekel az építészet, a közösségszervezés és fontosnak tartod a városi épített környezetről szóló kulturális rendezvények szerepét Budapest életében.

Fényképes önéletrajzodat és rövid motivációs leveledet 2018.12.06. csütörtök 18 óráig várjuk az info@kek.org.hu email címre.

Kommunikációs gyakornok alapfeladatok:

 • médiakampány kidolgozásában való részvétel
 • média partnerekkel való kapcsolattartás és a partnerségekhez kapcsolódó tevékenységekben való részvétel
 • social media kezelése, szerkesztése, elemzése
 • nemzetközi programelemek social media kommunikációja
 • interjúk szervezése és megírásában részvétel, képválogatás
 • online anyagok előállítása, tördelése, kezelése
 • összefoglaló sajtóanyagok összeállítása
 • elektronikus hírlevelek előállítása
 • sajtóakkreditáció koordináció
 • sajtófigyelés és feltöltése a megadott szempontok szerint
 • eredmények közzététele a saját és külső kommunikációs csatornákon (videós, képes anyagok)
 • Google Analytics alkalmazása
 • Google AdWords kezelése

Kommunikációs gyakornok egyéb lehetőségek:

 • kreatív szövegírás a honlapra (új hírek szerkesztése)
 • közösségi médián egy sorozat / rovat kitalálása és tartalomfejlesztése
 • gerilla-marketing koncepciók fejlesztése és megvalósítása (flashmob, matricázás, stb.)
 • részt venni egy a nemzetközi programsorozatot összekötő social media kampány kitalálásában
 • kapcsolattartás nemzetközi kommunikációs referenssel, adatszolgáltatás
 • nemzetközi konferencián, workshopon való részvétel
 • nemzetközi utazókiállítás tartalomfejlesztésében való részvétel

Magabiztos angol nyelvtudás szükséges a feladatok ellátásához.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00