KÉK Pártolói Kör

Csatlakozz a KÉK Pártolói Köréhez!

A KÉK 2006-os alapítása óta számtalanszor bebizonyította, hogy friss, problémaorientált és nemzetközileg is releváns programjaival képes új szempontokat nyitni az építészeti és városi nyilvánosságban. Ha szerinted is fontos az építészetről, a városról és kultúrájáról való aktív párbeszéd, csatlakozz a KÉK Pártolói Köréhez!

Milyen előnyökkel jár a Pártolói Kör?

A KÉK Pártolói Körének tagjaként nem csak kedvezményeket kapsz az események jegyárából, hanem részévé válsz a KÉK szakmai közösségének, javasolhatsz programot, véleményt nyilváníthatsz a működésről, találkozhatsz a KÉK külföldi vendégeivel, zártkörű programokon vehetsz részt. Ősztől új helyszínen, bővülő kínálattal várunk.

Támogatói Szintek

Feltörekvő

A Feltörekvő Tagság a Friss Tagság előnyeivel jár, ld. alább. Diákigazolvánnyal rendelkezők, illetve az egyetemen 10 évnél nem régebben végzettek csatlakozhatnak.

Éves előfizetés 18 000 Ft / év
Havi előfizetés 1500 Ft / hó

Friss

+ hírlevél aktualitásokról, nemzetközi hírekről, pályázatokról
+ Garantált helybiztosítás a KÉK eseményein, sétáin (RSVP szükséges)
+ Igény esetén feltüntetjük a neved a KÉK honlapján
+ 15% kedvezmény a KÉK fizetős eseményeinek jegyárából
+ 20% kedvezmény a KÉK kiadványaiból
+ 10 alkalmas bérlet a KÉK projektgalériájában

Éves előfizetés 36 000 Ft / év
Havi előfizetés 3000 Ft / hó

Aktív

A fenti előnyök
+ Kiállítások, filmek exkluzív, Tagoknak szóló előzetes megtekintési lehetősége
+ Személyes konzultációs és találkozási lehetőség a KÉK külföldi vendégeivel
+ Hozzáférés a KÉK folyóirat-olvasóhoz nemzetközi építészeti magazinokkal

Éves előfizetés 72 000 Ft / év
Havi előfizetés 6000 Ft / hó

Dinamikus

A fenti előnyök
+ Részvétel exkluzív, a Tagoknak szóló eseményeken például speciális sétákon, tanulmányutakon
+ Gyakornok közvetítés
+ Nemzetközi publicitás: közvetítés a KÉK nemzetközi sajtókapcsolatain keresztül

Éves előfizetés 144 000 Ft / év
Havi előfizetés 12 000 Ft / hó

Radikális

A fenti előnyök
+ Részvétel exkluzív, a Tagoknak szóló éves vacsorán
+ Helyszínhasználati lehetőség magánrendezvényekre a KÉK projektgalériájában (évi 2 alkalommal)
+ Pártoló nevének és logójának feltűntetése a KÉK projektgalériájának kirakatüvegén
+ Megjelenés a KÉK hírlevelében (negyedévente)

Éves előfizetés 500 000 / év
Havi előfizetés 45 000 Ft / hó

Féktelen

A fenti előnyök
+ Rendkívüli érzés Neked
+ Nagy különbség számunkra

Éves előfizetés 1 200 000 / év
Havi előfizetés 100 000 Ft / hó

Formabontó

Támogass tetszőleges összeggel.

Ki lehet a KÉK Pártoló Tagja?

A Pártolói Kör tagjai olyan magyar vagy külföldi magán- vagy jogi személyek, akik egyetértenek a KÉK küldetésével, és pártoló tagdíjat fizetnek havi vagy éves összegben. A Tagság egy évre szól. Az év mindig a befizetés napjától számít. A tagsági jogviszony ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésével, illetve az első havi Tagdíj befizetésével jön létre. A KÉK a személyes adatokat bizalmasan kezeli, harmadik félnek nem adja át.

A Tagság fizetésének módjai

A Tagdíj összegét befizetheted:

 • online, a PayPal-on keresztül a Támogatói Szinthez tartozó éves vagy havi díjat kiválasztva, a fenti linkek egyikét követve,
 • éves díj esetén egyszeri, vagy havi díj esetén rendszeres havi banki átutalási megbízással a KÉK CIB Banknál (10700206-42918505-51100005) vezetett Tagsági számlaszámára. Az átutalás jogcímeként kérünk, tüntesd fel, hogy Tagdíjat fizetsz be.

A támogatást alapvetően a KÉK adminisztrációs költségeire, illetve a programokra fordítjuk. Az elmúlt évek közhasznúsági jelentéseit ezen a linken éred el.

Bármilyen támogatással kapcsolatos kérdésben örömmel állunk az érdeklődők rendelkezésére az info@kek.org.hu e-mail címen, illetve telefonszámunkon: +36 30 522 5994.

A támogatást köszönjük!

A KÉK csapata

Támogatói ajánlat letöltése.

Támogass

Támogatási lehetőségek

Támogatás banki átutalással

Támogatásokat a Kortárs Építészeti Központ Alapítvány a CIB Banknál vezetett 10700206-42918505-51100005 számú bankszámlaszámán fogad. A Kortárs Építészeti Központ közhasznú alapítványként működik, a beérkező anyagi támogatásról kérésedre Támogatói Igazolást állítunk ki, amellyel adókedvezményben részesülhetsz.

Támogatás bankártyával vagy PayPalon keresztül

Ha van bankkártyád, akkor külön regisztráció nélkül is lehetőséged van egyszeri tetszőleges összegű vagy havi rendszeres támogatást nyújtani a PayPalon keresztül. Ehhez kattints ide, írd be az összeget, és ha ezt havonta kívánod nekünk nyújtani, akkor pipáld be a “Make This Recurring (Monthly)” részt. Amennyiben a bankkártyáddal fizetnél, akkor keresd az oldalon a bankkártya logók felett a “Don’t have a PayPal account? Use your credit card or bank account (where available). Continue“ feliratot, és oda kattintva regisztráció nélkül is tudsz nekünk utalni. A KÉK PayPal azonosítója: info.kek.org@gmail.com

Támogatás SZJA 1% felajánlásával

A KÉK adószáma: 18189223-1-42

Az adód 1%-ának felajánlásával kapcsolatban az alábbi lehetőségek közül választhatsz 2017. május 22-ig:

 • Rendelkezhetsz a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
 • e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,
 • munkáltatói adómegállapítás esetén 2017. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)

Arra is lehetőség van, hogy amennyiben hozzájárulsz, információt kapjunk arról, hogy Tőled érkezett a felajánlás (név, levelezési cím, e-mail cím). Kérünk, x-eld be a hozzájárulást, hogy megköszönhessük támogatásod, és később tájékoztathassunk tevékenységünkről, eredményeinkről és rendezvényeinkről.

Támogatásodat köszönjük!

A KÉK csapata

Vállalati Támogatás

Ajánlat Vállalatoknak

Az üzleti szféra képviselőivel személyre szabott együttműködést igyekszünk kialakítani. Vállalatok számára az alábbi támogatási lehetőségeket kínáljuk.

Szponzorációs együttműködés

Arra törekszünk, hogy a KÉK küldetésével és tevékenységével azonosulni tudó vállalatok támogatását személyre szabott módon viszonozzuk. Szponzorációs együttműködéseink előkészítésénél ezért minden esetben igyekszünk megismerni a másik fél kommunikációs és támogatási stratégiáját. Szponzoraink számára változatos megjelenési lehetőségeket, zártkorű eseményeken való részvételt és valódi partnerséget kínálunk.

Társasági adókedvezményre jogosító támogatás

Európai Uniós és hazai jogszabályok szerint a kulturális szervezeteket támogató vállalkozások társasági adókedvezményben részesülnek. Ennél a típusú támogatásnál fontos hangsúlyozni, hogy a szponzorációval szemben, a KÉK semmiféle ellentételezést, megjelenést, szolgáltatást nem nyújthat a támogató vállalat számára az adókedvezmény igénybevételére való jogosultság feltételeként.

Információ, kapcsolat: Huszár Daniella (daniella.huszar@kek.org.hu; +36 30 522 5994)

Szolgáltatásaink

Vedd igénybe a szolgáltatásainkat!

A KÉK alapítása óta eltelt egy évtizedben egy alulról jövő civil kezdeményezésből egy professzionális, nemzetközileg jegyzett szakmai platformmá vált. A szervezet megalapítása óta komoly tudást és szakértelmet halmozott fel a városrehabilitáció legújabb módszereinek kutatásában, kulturális rendezvények szervezésében, közösségépítő programok kidolgozásában.

Szolgáltatásaink

Rendezvényszervezés

A KÉK alapítása óta közel 500 eseményt szervezett, melyen több mint 150 000 látogató fordult meg, ezek között szerepeltek hazai és nemzetközi kiállítások, konferenciák, építészeti túrák és fesztiválok. Erre a tapasztalatra építve vállaljuk a KÉK profiljába illő

 • események megszervezését és lebonyolítását,
 • rendezvényekhez különleges városi helyszínek felkutatását,
 • helyszínbejárások szervezését.

Közösségfejlesztés

A KÉK programjain és kutatásain keresztül elkötelezett amellett, hogy a városmegújítás szereplőinek minél szélesebb körét vonja be városnegyedeink újragondolásába. A KÉK számos projektje járul hozzá a fenntartható városi közösségek létrejöttéhez, legyen szó a megújuló városrészekben szervezett Közösségi Kertekről vagy a több ezer városlakót és önkéntest megmozgató Budapest100 fesztiválról. Helyismeretünkre és nemzetközi tapasztalatainkra támaszkodva vállaljuk

 • közösség-alapú rehabilitációs projektek előkészítését,
 • a helyi szereplők (lakosság, privát szféra, vállalkozások) igényfelmérését,
 • ezek beágyazását fejlesztési folyamatokba.

Ingatlanhasznosítás

A KÉK 2012-ben indított Lakatlan Programjának célja, hogy innovatív megoldásokat találjon az üres városi ingatlanok közösségi célú hasznosítására. Az üres ingatlanokat megcélzó hasznosítási program segít visszaadni egyes városrészek láthatóságát, dinamizmusát, vonzerejét és társadalmi kohézióját, miközben az ingatlanok értéknövekedését és állagmegőrzését, illetve javítását is biztosítja. A program munkatársai üresen álló ingatlanok átmeneti, értéknövelő hasznosításához kínálnak megoldásokat. Ehhez kapcsolódó szolgáltatásainkról bővebben itt olvashatsz.

Kutatás, szakmai tanácsadás

A KÉK szakértői-véleményformálói szerepben működik együtt önkormányzatokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel, szakmai médiumokkal; a kuratórium tagjai gyakran működnek közre városfejlesztési programok, akciótervek kidolgozásában, integrált városfejlesztési stratégiák előkészítésében, illetve írnak kritikákat, tanulmányokat és összeállításokat egy-egy magyar vagy külföldi sajtóorgánum felkérésére.

Kezdj saját projektbe!

A KÉK nyitott szervezet, szívesen fogadunk profilunkba illő projekt-javaslatokat, ötleteket. Amennyiben szeretnél egy projektet a KÉK intézményi háttérével és szakmai tapasztalatával megvalósítani, kérünk, lépj velünk kapcsolatba, és küldd el javaslatodat az info@kek.org.hu email címre. A javaslatokat kurátoraink véleményezik, és ha illeszkednek a KÉK küldetéséhez és időbeosztásához, szívesen működünk együtt az előkészítésükben és megvalósításukban.

Önkéntesség

A KÉK évtizedes sikereit elsősorban önkéntesek munkájának köszönheti: 2006 óta több száz önkéntes támogatta tevékenységünket, pro bono munkával segítették projektjeinket szakemberek és lelkes támogatók. Az önkéntesség nagyszerű lehetőség, hogy kapcsolódj a budapesti építész és designer közösséghez. Ha érdekel az önkéntesség, kérünk tölts ki egy a rövid kérdőívet, melyet ezen a linken érhetsz el. Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

Gyakornokot keresünk

KOMMUNIKÁCIÓS GYAKORNOKOT KERES A KÉK! Az építészet, a városfejlesztés és a kortárs design témaköreivel foglalkozó szakmai műhely és kiállítótér a KÉK projektjeinek színtere, közösségi irodaként építészek, szabadúszó tervezők munkahelye. A helyszín és a KÉK futó projektjeinek marketing és kommunikációs tevékenységének támogatásához keresünk gyakornokot.

Feladatok:

 • cikkek, interjúk, szöveges anyagok készítése
 • hírlevelek szerkesztése
 • KÉK social media felületeinek gondozása
 • a KÉK-be érkezők fogadása, informálása
 • kapcsolattartás a partnerekkel
 • rendezvények szervezésében való részvétel
 • részvétel a stratégiaalkotásban és kommunikációs tervek készítésében a KÉK egyes projektjeihez, szolgáltatásihoz kapcsolódóan
 • marketing akciók kidolgozása és megvalósítása, nyomon követése, értékelése
 • adatbázisok karbantartása, adatok feldolgozása, statisztikák
 • kapcsolattartás fordító, grafikai és egyéb cégekkel

Elvárások:

 • nyitottság és rugalmasság
 • jó kommunikációs készség
 • magabiztos angol nyelvtudás
 • érdeklődés az építészet, design iránt

A gyakornoki program során betekintést nyerhetsz a KÉK működésébe, megismerheted a programszervezés és a kommunikációs munka rejtelmeit, és mrészt vehetsz a programokon. Az elejétől fogva csapattagnak tekintünk és fontos, érdemi feladatokban vehetsz részt. Kommunikáció, marketing hallgatók (vagy már végzettek) jelentkezését várjuk. A jelentkezést a internship@kek.org.hu címre küldd július 10-ig!

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
181892223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00