cover
KÉK+ Mentorprogram

KÉK+ Mentorprogram

Az építészet nem csak a tervezést és a kivitelezést jelenti. Egy város nem csak épületek, utak és emberek szövevényes kapcsolata. A KÉK-ben nyitottak vagyunk az ötletekre, a változatosságra és a tenniakarókra. A KÉK+ mentorprogram az épített környezet, vizuális kultúra és kortárs város témakörök köré szerveződő fejlesztő és közösségi program, a témák iránt érdeklődő és tenni akaró fiatalok számára. A mentorok és a meghívott előadók a KÉK szakmai programvezetői és kurátorai. 2019-ben a programra a résztvevőket nyílt felhívás alapján választottuk ki, nem csak építész hallgatók jelentkezhetnek, hanem bárki, aki érdeklődik a kortárs építészet és város aktuális problémai, felvetései iránt. A kiválasztott 20 fős csapat 5 csoportban dolgozott együtt az év során, ami kétheti intenzív találkozókon és külön konzultációkon keresztül valósult meg. A csapatok a mentorok segítségével különféle feladatokat kaptak, ahol minden esetben a cél az elméleti tudás mellett a gyakorlati megvalósítás és tapasztalatszerzés volt. A KÉK szakembereinek mentorálása mellett, a fiatal szakmabeliek interdiszciplináris projekt csapatokat alkotva együtt dolgozhattak egy-egy a fenntartható városokat érintő problémán az év során. A fiatal pályakezdőket a leginnovatívabb gyakorlatokkal és technikákkal ismertettük meg, ezáltal szakmai partnereink is egy nagyfokú motiváltsággal rendelkező célcsoporttal kerülhetnek közvetlen kapcsolatba.

Az alábbi témaköröket járjuk körül a képzés során:

  • várostervezés - Budapest kihívásai, okos városok,
  • fenntartható rendszerek - városok és a fenntarthatóság
  • edukáció - vizuális környezetünk megértése
  • szakmai kurátori munka - kiállítások, kulturális események
  • építészeti írás, újságírás
  • participativ - közösségi – tervezési technikák szakmai networking, közösségépítés

A mentorok 2019-ben a KÉK projektek vezetői (Budapest100, Pecha Kucha Night Budapest, Városi Séta, Shared Cities, DANUrB, Trust your Architect!): Balázs Bálint, Dávida Eszter, Klaniczay János, Köves Bálint, Libárdi Julianna és Szőke Tímea de velünk voltak a KÉK kurátorai is: Kádár Bálint, Kertész Monika és Szemerey Samu.

Dávida Eszter

Dávida Eszter

Építész és projekt menedzser, a BME Építészmérnöki Karon végzett 2016-ban. Az építészeten túl érdeklődése központjában az aktivizmus, önkéntes csoportok dinamikája, közösségépítés és a helyi értékekre épülő módszertan kutatás áll. Részt vett több 'alulról építkező' kezdeményezés alapításában melyek a kortárs építészettel összefüggő edukációs, város és design kérdésekre fókuszál, amiben több mint 10 éves tapasztalata van. 2007 óta a KÉK tagja, jelenleg a Pecha Kucha Night Budapest prezentációs eseménysorozat és a DANUrB (Interreg - Danube Urban Brand) program vezetője. E mellett építészként dolgozik városléptékű tervezési és stratágiai projektekben.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00