Nyitva! - Kiadó üzletek Fesztiválja

Nyitva! - Kiadó üzletek Fesztiválja

Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválja

A KÉK 2012-ben indította a Lakatlan programot azzal céllal, hogy innovatív megoldásokat találjon az üres budapesti ingatlanok közösségi hasznosítására. A Lakatlan programból vált ki és maradt fent a Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválja.

Ötletgazdák:

  • Oravecz Júlia
  • Polyák Levente
  • Schanz Judit

Célja

Olyan kezdeményezéseket támogatunk, amelyek javítják a város társadalmi kohézióját, életminőségét és hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez. Őket kapcsoljuk össze ingatlantulajdonosokkal, akik helyiségüket, épületüket vagy telküket, illetve ezek környezetét a közösség bevonásával és energiáival kívánják felélénkíteni. Célunk mindenki számára előnyös együttműködések létrejöttét elősegíteni a fenntartható városfejlődés érdekében.

Budapesten a mai napig rengeteg ingatlan, köztük rengeteg üzlethelyiség áll kihasználatlanul és üresen, különböző tulajdonosi háttérrel.

Ezek az üresen álló helyiségek rombolják a város- és utcaképet, emellett kihasználatlan erőforrásokat és veszteséget jelentenek a tulajdonosok és a város számára is. A programmal célunk, hogy ösztönözzük a budapesti üzlethelyiségek kihasználtságát, jobbá tegyük a szabályozási hátterét, egyszerűsítsük a bürokratikus procedúrákat, valamint hogy hidat képezzünk a tulajdonosok és a potenciális bérlők között. Ez a modell egyúttal az ingatlanközvetítés kooperatív formája. Emellett az immár több alkalommal sikeresen megszervezett program tapasztalatait és módszertanát mindig dokumentáljuk – így mindenki számára elérhetővé tesszük.

Kiknek szól?

Tulajdonosok

Üres budapesti üzletek tulajdonosai, akik a fesztivál keretében helykereső projekteket támogatnak egy hónapos ingyenes helyiséghasználattal. Cserébe lehetséges jövőbeli bérlőket ismerhetnek meg, üzletük egy hónap alatt nyitva tart majd és a kiadásának esélyei mérhetően nőnek.

Helykeresők

Ötletükkel jelentkeznek a fesztiválra, a továbbjutott projektek ingyenes mentorprogramban vesznek részt és találkozhatnak üres üzletek tulajdonosaival. A tulajdonossal való egymásra találást követően egy hónapig bérleti díj nélkül használják a helyiséget, és megtapasztalhatják egy saját üzlet fenntartásának előnyeit és kihívásait.

_

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00