cover
Lakatlan
Lakatlan ingatlanok a közösségek szolgálatában
2012 -

Lakatlan

A Lakatlan a KÉK 2012-ben indított programja, amelynek célja innovatív megoldásokat találni az üres városi ingatlanok közösségi célú hasznosítására.

A program a társadalom és az élhető város szempontjából releváns kezdeményezéseket kapcsolja össze újító szemléletű ingatlantulajdonosokkal. Ennek része tanácsadás, ingatlankeresés, tárgyalás, szerződéskötésben való segítségnyújtás, kommunikáció, igény szerint szervezetfejlesztés, a fejújításban való részvétel.

A Lakatlan emellett hazai és nemzetközi szakértők segítségével, workshopok, előadások, beszélgetések keretében vizsgál módszertanokat, külföldi és itthoni jó gyakorlatokat.

Víziónk egy olyan város, amelynek erőforrásai dinamikusan megújulnak. Ahol az üres ingatlanok megtalálják új funkciójukat, az értékteremtő vállalkozások pedig helyüket.

A Lakatlan főbb projektjei:

Adaptív város
Közösségi térkép
Nyitva! Kiadó Üzletek Fesztiválja
Töltsd újra!

CSAPAT

Böjthe Emőke

Böjthe Emőke

Kommunikációs menedzser, Kurátor. Kommunikáció és PR szakon, majd Design- és Művészetmenedzsment mesterképzésen diplomázott. Egyetemi tanulmányai mellett a média világában és a kulturális szférában helyezkedett el. A művészet egyéni és közösségi funkcióival foglalkozik, valamint a kortárs művészetek népszerűsítésével. 2020 tavaszán csatlakozott a KÉK-hez, kezdetben önkéntesként, később kommunikációs menedzserként. Jelenleg a KÉK „hangja”, a közösségi irodának és galériának a kurátora, valamint a Nyitva! Fesztivál projektvezetője.

Oravecz Júlia

Oravecz Júlia

A MOME design menedzsment szakán végzett 2013-ban, diplomamunkájában az európai köztes ingatlanhasználat közvetítőszervezeteinek működésével foglalkozott. A KÉK munkájában való részvétel mellett az ABUD Kft. innovációs menedzsere és a Kultúrgorilla Egyesület elnökségi tagja. Hisz benne, hogy egy város addig fejlődőképes, amíg lakói megkérdőjelezik annak működési kereteit és mernek kísérletezni, újítani.

Polyák Levente

Polyák Levente

Urbanista és kutató, dolgozott a budapesti, new yorki, párizsi, bécsi és római önkormányzatoknak. 2009 és 2012 között a MOME és BME, valamint a bécsi TU oktatója volt, jelenleg a CEU doktori hallgatója. Tagja a KÉK kuratóriumának és a bécsi Wonderland Platform for European Architecture-nek. Munkája középpontjában a helyi erőforrásokra és kapacitásokra építő, kisléptékű városrehabilitáció áll, amelynek budapesti megvalósulása a Lakatlan program, amely a közösségi energiákat állítja a városmegújulás középpontjába.

Schanz Judit

Schanz Judit

Városszociológia háttérrel 10 évig dolgozott józsefvárosi rehabilitációs programokban, illetve a Kesztyűgyár Közösségi Ház programvezetőjeként. 2011-2016. között a KÉK munkatársa, a Lakatlan programban elsősorban annak gyakorlati megvalósítása, a kisközösségekkel való munka jelentett számára kihívást. A Valyo Város és Folyó Egyesület tagja, jelenleg a Fővárosi Önkormányzat részvételiségi projektjein dolgozik.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00