cover
Trust Your Architect

Kapcsolat

Trust Your Architect

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2015-ben új havi beszélgetéssorozatot indított Trust your Architect! címmel. A program építész pályakezdőknek szól, és azt célozza meg, hogy a fiatalok az egyetem elvégzése után könnyebben helyezkedjenek el egy-egy szakterületen. A KÉK ebben úgy segít, hogy aktuális témákat feszegető beszélgetésekre elsősorban építész szakmagyakorlókat ültet egy asztalhoz azért, hogy az érdeklődők első kézből értesüljenek az adott terület legfontosabb információiról, kihívásairól és lehetőségeiről. Az eddig megvalósult több mint harminc eseményen olyan témák kerültek szóba, mint az építésziroda alapítása, a BIM tervezés vagy a belsőépítészet. Az előadásokról készült videó a KÉK youtube csatornájára kerül fel.

Trust your Architect! könyv: A projekt eddigi legnagyobb vállalkozásaként – a beszélgetések kiegészítéseként – 2019-ben megjelent hiánypótló könyv a lehető legtöbb oldalról tárja fel a pályakezdés nehézségeit és lehetőségeit. A kiadványban kifejtett tanulmányok és interjúk fogódzkodókat kínálnak az építészeti egyetem falai közül kikerülő fiataloknak.

Balázs Bálint

Balázs Bálint

Építész diplomáját 2017-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szerezte. Tervezőként és projektmenedzserként eddig számos magán és állami cégnél dolgozott. 2012 óta segíti Kortárs Építészeti Központ (KÉK) különböző projektjeit: a Pecha Kucha Night Budapest prezentációs esemény szervezője, a Trust your Architect! kerekasztal-beszélgetés felelőse, de dolgozott a KÉK által megvalósított, a koreai kortárs építészetet bemutató kiállításon és eseményen is. Az épülettervezés mellett főleg a városkutatás és elemzés érdekli. Diplomázása óta a BME Urbanisztika tanszékén működő UFLab tagja, ahol a hazai kis- és középvárosok élhetőségét kutatja.

Kiss Ágnes

Kőmíves Kata

Péteri Zsolt

Schmidt Márti

Építész, diplomáját a soproni Alkalmazott Művészeti Intézetben, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerezte. Korábban dolgozott Berlinben egy kiállítás tervező belsőépítész irodában, jelenleg egy építészirodában dolgozik Budapesten. Érdekli az installációépítészet, az építészet és a különböző művészeti területek kapcsolódási pontjai, a terek aktív használata és azok a kezdeményezések, melyek a város minden lakóját megszólítják. 2015 óta vesz részt a KÉK projektjeiben, a Trust your Architect! beszélgetéssorozat szervezője.

Szücs-Tassy Karina

Szücs-Tassy Karina, építész, aktivista. 2018 óta az Arch-Studio munkatársa, ahol középületekkel, családi házakkal, kisebb-nagyobb belsőépítészeti projektekkel foglalkozik. A Kortárs Építészeti Központhoz (KÉK) még egyetemistaként csatlakozott, azóta a Trust Your Architect! kerekasztal-beszélgetés szervezője. Érdeklődése főleg a mesterséges intelligencia építészetre gyakorolt hatására terjed ki: milyen szinten fogja befolyásolja a technológia fejlődése az építőipart, és hogyan alakul át a tervezési szakma ezáltal?

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00