cover
SztárépÍtészek a KÉK-ben
Előadás-sorozat
2008 -

SztárépÍtészek a KÉK-ben

Az épített környezetről való párbeszédet elősegítve, illetve a kortárs építészet értelmezésének megkönnyítésére a KÉK rendszeresen hív meg ismert építészeket a világ minden tájáról, hogy a magyar közönség számára is bemutassák munkamódszerüket, legfrissebb projektjeiket. A KÉK eddigi vendégei voltak többek közt: Marcos Novak, David Zahle (BIG architects), Karl-Heinz Petzinka, Kas Oosterhuis, Edouard Francois, Allard Meine Jansen (Allard Architecture), Jan Gehl.

Bürger Nóra

Kertész Monika

Kertész Monika

A KÉK alapító tagja és kurátora. Többek között a NYME ATIF Művelődési menedzser szakán és PSZF-en végzett, kurátorként elsősorban a Budapest100, Pecha Kucha Night koordinálásáért felel, valamint a Közösségi kertek program vezetője. Szervez és problémát old meg, pénzügyi és munka-tapasztalatával vezeti a KÉK operatív hátterét. A társadalmi és környezeti kérdések egybefüggő rendszert alkotnak számára, hisz a támogató kapcsolatok szükségességében, hogy Magyarországon az aktív helyi közösségek alapvető változásokat hozhatnak, miközben megismerik az együttműködés, szolidaritás és a bizalom új formáit. A Közösségi Kertek program keretén belül a közösségi kertészkedés módszertanának, jogi hátterének és modelljeinek adaptálásával folytatott szakértői tevékenységével a hazai városi kertészkedés jelentős szereplője és szakértője lett.

Schanz Judit

Schanz Judit

Városszociológiát tanult az ELTE-n. 2011-től a KÉK munkatársa, ezt megelőzően 10 évig dolgozott józsefvárosi rehabilitációs programokban, illetve a Kesztyűgyár Közösségi Ház programvezetőjeként. A Lakatlan programban elsősorban annak gyakorlati megvalósítása, a kisközösségekkel való munka jelent számára kihívást. Emellett nem riad vissza a program pénzügyi-elszámolási, jogi vonatkozásaitól sem.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00