cover
Praxismodellek

Praxismodellek

The Viz Business szakmai eseménysorozat

Konferencia, kiállítás workshop

Két napos építészeti, főleg látványtervezés fókuszú konferenciát rendezett a KÉK - Kortárs Építészeti Központ és Brick Visual, The Viz Business címmel az A38-on, 2019. május 10 és 11-én. Előadások, kerekasztal, kiállítás és egy demo nap mutatta be, hogy a profi látványokon túl hogyan segíti az építészeti gyakorlatot és üzletfejlesztést a külön iparággá vált építészeti vizualizáció.

A The Viz Business konferencia legjobb üzleti gyakorlatokat és az építészeti vizualizációs szakmát mutatta be. Utóbbi annak ellenére, hogy Magyarországon világszínvonalú szakemberei vannak, más digitális szakmákhoz hasonlóan mégis kevéssé ismert.

Nehéz ma már olyan építészeti pályázatot elképzelni, ahol ne lenne szükség, főleg nagyobb beruházások esetén illusztratív vizualizációkra, melyek nem egyszerűen egy épület jövőbeli képét mutatják meg, hanem annak kontextusát, életét, akár jövőbeni használatát.

A történetmesélés eszközeivel ezek a képek, animációk és akár VR projektek képesek rá, hogy meggyőzzék az ügyfeleket és hogy egyfajta rapid prorotyping-ként lehetővé tegyék a terv változtatását a valódi kivitelezés előtt, töredék áron.

A KÉK és a Brick Visual átfogó programot állított össze és két nap alatt bemutatott nemzetközi gyakorlatokat olyan irodák bevonásával, mint a Zaha Hadid Architects, a holland MVRDV vagy a norvég Dark Arkitekter.

A konferencia része volt a mindenki számára nyitott Art of Viz Business kiállítás, ahol magyar építészeti látványtervezők mutatták be a megbízásra vagy épp saját maguknak készített munkáikat.

Szombaton, a Brick Visual irodájában a demo day során gyakorlatban is kipróbálhatóak voltak a különböző technikák, a green-roomtól a VR termékekig és egész nap vizualizációs kurzus várta az építészeket és mindenkit, akit érdekel a 3D vizualizáció.

Tóth Gréta

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00