cover
Pecha-Kucha
Építész-designer prezentációs est
2006 -

Pecha-Kucha

A Pecha Kucha Night (Locsi-Fecsi Est) egy olyan nyílt fórum, építész-designer prezentációs-est, amelyen fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Tokióból indult világhódító útjára és ma már több mint 800 városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig.

A Pecha Kucha Night Budapest keretein belül a KÉK 2006 óta nyújt lehetőséget hazai és nemzetközi építészeknek, designereknek és művészeknek, hogy bemutassák legfrissebb munkájukat. A program eddig több mint 40 kiadást élt meg, évadonként 4-6 előadást szervezünk és folyamatosan várjuk az előadók, projektek jelentkezést is. Lehet ez egy megvalósult épület vagy terv, egy berendezési tárgy vagy egy installáció, közösségi projekt, vagy technikai innováció, egy esemény vagy kreatív ötletek, amelyek kicsivel jobbá, élhetőbbé teszik környezetünket. A szabály pedig a régi: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20-20 másodpercig. A pörgés és a remek hangulat garantált!

A jelentkezéshez látogass el a projekt weboldalára!

Balázs Bálint

Balázs Bálint

A BME Építészmérnöki karára jár, az egyetemen működő Építész Klub hallgatói öntevékeny kör tagja. A KÉK-nél 2012 óta önkéntes, a Pecha Kucha Night Budapest építészeti, design és képzőművészeti projekteket bemutató előadás-sorozatot szervezi.

Bujdosó Attila

Bujdosó Attila

Attila olyan építész, aki épületeknél nagyobb dolgokat akar tervezni — mondjuk az egész világot. Különösen érdekli a technológia, a kultúra és a közösség egymásra való hatása. Víziója szerint az ebben a köztes térben kialakuló webitika lecseréli majd a jelenlegi politikai struktúrákat. Egy új kommunikációs-kollaborációs protokolt építő tech startup, az opp.io alapítója. Korábban The Format Project címmel egy kutatást vezetett a Kitchen Budapestben az együttműködés kulturális és technológiai formátumairól. Kávé-, nagyváros- és internetfüggő, nem szeret és nem is szokott unatkozni.

Dávida Eszter

Dávida Eszter

Építész és projekt menedzser, a BME Építészmérnöki Karon végzett 2016-ban. Az építészeten túl érdeklődése központjában az aktivizmus, önkéntes csoportok dinamikája, közösségépítés és a helyi értékekre épülő módszertan kutatás áll. Részt vett több 'alulról építkező' kezdeményezés alapításában melyek a kortárs építészettel összefüggő edukációs, város és design kérdésekre fókuszál, amiben több mint 10 éves tapasztalata van. 2007 óta a KÉK tagja, jelenleg a Pecha Kucha Night Budapest prezentációs eseménysorozat és a DANUrB (Interreg - Danube Urban Brand) program vezetője. E mellett építészként dolgozik városléptékű tervezési és stratágiai projektekben.

Kertész Monika

Kertész Monika

A KÉK alapító tagja és kurátora. Többek között a NYME ATIF Művelődési menedzser szakán és PSZF-en végzett, kurátorként elsősorban a Budapest100, Pecha Kucha Night koordinálásáért felel, valamint a Közösségi kertek program vezetője. Szervez és problémát old meg, pénzügyi és munka-tapasztalatával vezeti a KÉK operatív hátterét. A társadalmi és környezeti kérdések egybefüggő rendszert alkotnak számára, hisz a támogató kapcsolatok szükségességében, hogy Magyarországon az aktív helyi közösségek alapvető változásokat hozhatnak, miközben megismerik az együttműködés, szolidaritás és a bizalom új formáit. A Közösségi Kertek program keretén belül a közösségi kertészkedés módszertanának, jogi hátterének és modelljeinek adaptálásával folytatott szakértői tevékenységével a hazai városi kertészkedés jelentős szereplője és szakértője lett.

Vajda Zoltán

Vajda Zoltán

A BME Építészmérnöki Kar hallgatója. 2009 óta foglalkozik különböző rendezvények szervezésével és lebonyolításával. Több egyetemi öntevékeny hallgatói csoport tagja és több rendezvény szervezője. 2012 óta a Pecha Kucha Night Budapest szervezője. Érdeklődése középpontjában az önszerveződő csoportok működése, a közösségi kezdeményezések az építészet és határterületeinek megismerése áll. A Pecha Kucha Night Budapest eseménysorozatain keresztül a kortárs építészet közérthetősége, minél szélesebb körben történő ismertetése és a társszakmák szorosabb bevonása jelent a szervezőcsapat számára kihívást.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00