cover
Közérthető Város
Infógrafikai kiállítás
2014.04.29.

Közérthető Város

A projekt célja, hogy Budapest működésének, átalakulásának, fejlesztésének, szabályozásának és igazgatásának legfontosabb folyamatait a design és az adat-vizualizáció segítségével bárki számára közérthetővé tegye, ezzel hozzájárulva a városi környezet alakulásának átfogóbb megértéséhez. Célunk egy olyan kiadványsorozat létrehozása, amely érthetővé teszi a város működésének és igazgatásának szabályait és legfontosabb folyamatait.

A projekt részeként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói infógrafikai pályázaton vettek részt, melynek keretében négy civil szervezet által képviselt, mindennapi városhasználatot érintő témákat dolgoztak fel.

A beérkezett anyagokból a MÜSZI-ben rendeztünk kiállítást, mely a legjobb hallgatói munkákat mutatta be. A megnyitón díjaztuk a zsűri által legjobbnak ítélt plakátokat, majd kerekasztal-beszélgetés következett a témákat kidolgozó szervezetek részvételével a közérdekű városkommunikációról. A pályázaton díjazott grafikusok a civil szervezetekkel együttműködve tovább dolgoznak a 4-4 témában született plakátok kiadvánnyá alakításán.

A résztvevő szervezek és témák: · Tudnivalók a KENYSZI-ről (Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről) (A Város Mindenkié csoport) · Az éghajlatváltozás hatásai a városban (Energiaklub) · Városi térfigyelő kamerák Budapesten (Társaság a Szabadságjogokért) · Lakatlan ingatlanok és az átmeneti hasznosítás (KÉK, Lakatlan projekt)

A poszterek ezen a linken érhetőek el.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00