cover
Infra
Városi infrastruktúra és építészet
2008.02.15-16.

Infra

A nagy infrastrukturális fejlesztések korát éljük. A városokról, a városfejlődésről való gondolkodás egyben az infrastruktúrákról való gondolkodást is jelenti. Ma a városfejlesztési programok legnagyobb része infrastrukturális beruházás is, egy-egy nagyobb program alapjaiban határozza meg egy város vagy városrész jövőjét.

Mi az építész szerepe az infrastrukturális projektekben? Mit képvisel a nagy infrastrukturális fejlesztések tükrében az építészet? Mit jelent mindez a magyar városok szempontjából, s hogyan működik ez külföldi projektek esetén? Milyen építészeti minőség, dizájn jön létre e fejlesztési programok során? Milyen kulturális hatása, következménye van egy-egy beruházásnak? A szimpózium a fenti kérdésekre keresett választ nemzetközi szinten is elismert szakemberek megszólaltatásával.

Hatvani Ádám

Hatvani Ádám

Építész és grafikus, diplomáit a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen 1995-ben, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2000-ben szerezte. 2002-től a budapesti sporaarchitects építésziroda egyik alapítója és vezető tervezője, amelynek munkáit a hazai és a nemzetközi média rendszeresen publikálja. A sporaarchitects Budapesten működő nyitott szemléletű fiatal építésziroda, építészek, városról gondolkodók alkotói platformja melynek fókuszában az építészet, a fenntarthatóság, az ökológikus városfejlesztés áll. Számos projekt és kutatás mellett a két Duna parti állomás építészeti tervezésével részt vett a budapesti négyes metró tervezési munkáiban, ami pillanatnyilag Magyarország legnagyobb infrastruktúrális projektje. 2005-től a KÉK, a Kortárs Építészeti Központ, az első magyar, nemzetközileg is elismert építész szellemi műhely egyik megalapítója és kuratóriumi tagja.

Károlyi Zsuzsa

Varga Péter István

Varga Péter István

Építész, látszóbeton szakértő, a VPI Betonmanufaktúra alapítója. A BME Építészmérnöki Karán 2000-ben diplomázott, majd a Nürnbergi Képzőművészeti Akadémia posztgraduális képzésén végzett. DLA értekezését köztértervezés témában a BME Doktori Iskolájában védte meg. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusa (Design Intézet, Tárgyalkotó Tanszék); több egyetem rendszeres előadója (Corvinus Egyetem Tájépítészeti Kar, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar). A Kortárs Építészeti Központ kurátora, a Budapesti Építész Kamara tagja.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00