cover
Filmnapok
Épületben laksz? Szoktál filmet nézni?
2007 -

Filmnapok

A Budapesti Építészeti Filmnapok küldetése, hogy párbeszédet teremtsen a filmre inspirációként és eszközként tekintő építészet, valamint az építészethez és a városhoz mint témához forduló film között. A vetített filmek kulcsmotívuma a város, a városi élet, az épített tér, de minden évben más-más tematika kerül előtérbe. Egyes építészek, épületek bemutatása mellett a Filmnapok többek között körüljárta már a elhagyott terek, kiürülő városok, építészeti utópiák témáját, az építészet és politika kapcsolatát, vagy például a mozgás és tér, az emberi test és az épített környezet viszonyát. Külön szekció foglalkozott a design építészeten kívüli területeivel, és a régió több partnerszervezetével együttműködésben megvalósult egy közép-európai építészeti filmválogatás összeállítása is. A filmvetítéseket minden évben társesemények: beszélgetések, városi séták és fotókiállítások kísérik.

Fehér Gábor

Fehér Gábor

Művészettörténetet és kulturális iparágakat tanult az ELTE-n és a BME-n. 2013-ban ösztöndíjjal építészetet hallgatott Berlinben, később a Téreltérítés Munkacsoport működését is segítette. A Budapest100-ban önkéntesként és kutatási koordinátorként is működött. 2014-től kezdődően vesz részt a Filmnapok háttérmunkálataiban.

Huszár Daniella

Huszár Daniella

2010-ben önkéntesként csatlakozott a KÉK munkájához. Elsősorban a Budapesti Építészeti Filmnapok és a Városi Séták szervezésében aktív, illetve 2015 és 2019 részt vett az alapítvány operatív működésének irányításában. A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán végzett, másod-diplomáját kulturális politikából szerezte a Warwicki Egyetemen.

Polyák Levente

Polyák Levente

Urbanista és kutató, dolgozott a budapesti, new yorki, párizsi, bécsi és római önkormányzatoknak. 2009 és 2012 között a MOME és BME, valamint a bécsi TU oktatója volt, jelenleg a CEU doktori hallgatója. Tagja a KÉK kuratóriumának és a bécsi Wonderland Platform for European Architecture-nek. Munkája középpontjában a helyi erőforrásokra és kapacitásokra építő, kisléptékű városrehabilitáció áll, amelynek budapesti megvalósulása a Lakatlan program, amely a közösségi energiákat állítja a városmegújulás középpontjába.

Soltész Noémi

Soltész Noémi

Építész, Dániában és a BME Építészkarán szerzett diplomát 2004-ben és 2008-ban. Másodmagával 2010-ben alapította meg saját tervező-kivitelező irodáját, a Nanavíziót. Szabadidejében az Izabella Utca Galéria és a Street Art for Housewives Organisation elnökségi tagja. A KÉK Nefelejcs utcai és Szervita téri helyszínén még lelkes aktivistaként és büfésként vette ki a részét a munkálatokból, 2011 óta pedig a KÉK és a Budapesti Építészeti Filmnapok kurátora.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00