cover
Eie
Kiállítás fiatal építészek munkáiból
2009.02.06-20.

Eie

A Német Építészeti Központ (DAZ) Emerging Identities – EAST! című vándorkiállításán a kortárs építészeten keresztül a fiatal uniós tagállamok kulturális tendenciáit mutatta be. Emerging Identities: az "épített tér" közös nyelvén keresztül felismerhetőek az egyes országokban uralkodó trendek, építészeti álláspontok és kulturális irányvonalak. A kiállítás célja egyéni, identitásteremtő jegyek felmutatása volt a felsorakoztatott referenciákon keresztül.

A vándorkiállítás középpontjában az építészek fiatal generációja - több mint 90 fiatal építész és irodáik mutatkoztak be - és az általuk épített munkák álltak, Berlintől Tallinon át Ljubljanáig. Ezekben a városokban nem feltétlenül az új középületekből, hanem sok kicsi építészeti beavatkozáson keresztül ismerhettük meg legjobban a friss irányvonalakat. A fiatal, nemzetközi szinten sokszor még ismeretlen építészek azok, akik meghatározzák ezeknek a városoknak az újonnan körvonalazódó építészeti arculatát. A kiállítás részletesen bemutatott 30 megvalósult munkát, és átfogó képet nyújtott az egyes országok aktuális építészetéről.

Bürger Nóra

Kertész Monika

Kertész Monika

A KÉK alapító tagja és kurátora. Többek között a NYME ATIF Művelődési menedzser szakán és PSZF-en végzett. Szervez és problémát old meg, pénzügyi és munka-tapasztalatával vezeti a KÉK operatív és pénzügyi hátterét. Szívügye az épített környezeti nevelés, hazai meghonosítója az ArchiKids Fesztiválnak. Projektvezetőként a Közösségi kertek koordinálásáért felel. A társadalmi és környezeti kérdések egybefüggő rendszert alkotnak számára, hisz a támogató kapcsolatok szükségességében, hogy Magyarországon az aktív helyi közösségek alapvető változásokat hozhatnak, miközben megismerik az együttműködés, szolidaritás és a bizalom új formáit. A Közösségi Kertek program keretén belül a közösségi kertészkedés módszertanának, jogi hátterének és modelljeinek adaptálásával folytatott szakértői tevékenységével a hazai városi kertészkedés jelentős szereplője és szakértője lett.

Kiss Ida

Kiss Ida

Építész, város- és létesítményenergetikai szakmérnök. Városok fenntarthatóságával, a bennük zajló energia- és anyagcsere-folyamatokkal, történeti városrészek energiahatékony rehabilitációjával, okos városokkal foglalkozik. Az ABUD szenior tanácsadója és kutatási projektjeinek projektvezetője. 2005-2011 között a TIBA Építész Studióban projektvezető építésze, 2012-13-ban a MádiLáncos Stúdió projektmenedzsere volt. A KÉK tanácsadói testületének tagja, ahol kurátorként 2006 és 2010 között számos fenntarthatósággal és építészettel, a várossal foglalkozó esemény szervezője volt.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00