PLAY/ACT
Placemaking as Youth Activism

Kapcsolat

PLAY/ACT

A projekt célja

A PLAY/ACT projekt a városi helyteremtés eszközeit keresi és vizsgálja, hogyan lehet a városi közösségi terek kérdéseit összekötni az ifjúsági aktivizmussal. A kezdeményezést az Európai Unió Erasmus+ programja finanszírozza, a projekt tervezett lezárása 2024. márciusa.

A PLAY/ACT célja, a New European Bauhaus kezdeményezése alapján, egy olyan interdiszciplináris képzési módszer kidolgozása, majd tesztelése, amely elsősorban a felsőoktatásban részt vevőket célozza. A projekt további céljai között szerepel egy olyan keretrendszer kidolgozása, majd tesztelése, ami a közösségformálásra és a városi térhasználatra fókuszál és ezeket a módszertanokat népszerűsíti az egyetemi képzésben is.

A partnerszervezetek célkitűzése felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy ők is cselekvő, aktív tagjai a közösségüknek és részesei a városi terek alakulásának. Ezzel nem csak az aktivizálás a cél, hanem a felelősségre nevelés az épített környezettel szemben. A programban részt vevő hallgatók inspirációt szereznek a program során, hogy a helyteremtés eszközeit és metódusait használva megoldásokat keressenek közösségük problémáira, miközben figyelemmel vannak a társadalmi, szociológiai és kulturális kontextusra is.

A projekt partnerei:

A módszertan kidolgozásához a résztvevő országok olyan, a közösségi tervezésen alapuló, alkalmakat hirdetnek, ahol a projektben résztvevő hallgatók közösen gondolkodhatnak a városi terek használatáról, tervezhetnek új köztér funkciókat, miközben a közösség aktív tagjává válhatnak.

_

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00