2021. június 1.

A város árnyéka - kiállítás nyílik a KÉK-ben

2021. június 1-én újranyit a Kortárs Építészeti Központ közösségi irodája!

Az újranyitást és ezáltal a találkozást A város árnyéka című kiállítással ünnepeljük. // A kiállítás látogatás regisztráció köteles! //

A kiállítás megtekinthető: 2021. június 1 - június 21. között

MEGNYITÓ: június 1-én 19 órától a KÉK Facebook oldalán lesz közvetítve

Milyen hatással van az épített környezetre az emberi jelenlét? Hogyan tükröződik az ember jelenléte és tevékenysége a város különböző anyagain és formáin? A városi élet forgataga miként fejti ki hatását az individuumra és a pszichére?

A Város árnyéka című kiállítás válaszkeresés az egyén és társadalom szerepére, illetve interakciójára az épített környezetben, azaz a városban. A város, az utca, a tér, a park a hétköznapjaink színtere, ahol az egyén és társadalom definiálva van. A társadalom és tömeg szintén ennek a városképnek a része; a mozgó autók, a sétáló emberek egyénként és egységként jelentik a létet, a valóságot a város tereiben.

Nem megfogható a fizikai város és nem is értelmezhető az emberi jelenlét hiányában, az egyén lelkének és tevékenységének jelenléte tölti meg a teret dinamikával, hagyománnyal, emlékekkel és élettel. Az idő múlásával a tér megőrzi az emberi lét nyomait és hatását, ahogy a társadalom is magával hordozza a környezet változásait és árnyékként követik egymást.

A város, az egyén és a társadalom viszonyát, valamint interakcióját fejti ki Asztalos Zsolt, Csizik Balázs, Hámos Gusztáv, Katja Pratschke, Kulcsár Géza és Szabó Kristóf KristofLab alkotásaiból összeállított kiállítás.

  • Kurátor: Böjthe Emőke
  • Koncepció kidolgozás: Kulcsár Géza

A kiállítás megtekinthető: 2021. június 1 - június 21.

Nyitvatartás minden nap: 14 óra - 18 óra között

Előzetes regisztráció szükséges! A járványügyi helyzet miatt a kiállítótérben maximum 15 személy tartózkodhat. Maszk viselése kötelező! A bejáratnál ellenőrizzük a védettségi igazolványokat vagy EESZT alkalmazásban elérhető igazolást.

KÉK - Kortárs Építészeti Központ - 1111, Budapest, Bartók Béla út 10-12

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00