2023. május 8.

Infrastruktúra - városi ér- és ideghálózat

Az infrastruktúra a város elengedhetetlen része. Mindegy mivel közlekedik az ember el kell jutnia egyik pontból a másikba. Budapesten európai viszonylatban igen jó a tömegközlekedés, és még így is van hova fejleszteni. Milyen víziók valósulhatnak meg hosszú távon? Milyen következményekkel jár a városra nézve a futó fejlesztések leállítása (pl nyugati, h6-h7 hév fejlesztés) A bringa utak fejlesztése is beragadni látszik, de az elmúlt években, feltehetően a covid hatására hatalmas fejlődésen ment keresztül a városi biciklis úthálózat. Hova lehet még fejleszteni? Milyen apró, akár placemakeing-ek tudnának ugrásszerű változást előidézni?

Vissza lehet szorítani a városi autóhasználatot? Lehet-e edukálni a társadalmat arra, hogy fenntarthatóbb közlekedési formákat használjanak? Van-e létjogosultsága a Sétáló Budapest víziónak és ha igen milyen mértékben? Mely elemei alkalmazhatóak egyszerűen és mi az ami jelentős érdeksérelem nélkül nem hajtható végre?

Vendégeink:

// Békés Dóra

// Rabb Judit

// Spohn Márton

// Vitézy Dávid

moderátor: Kuklis Tibor

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósul meg. Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap és a Graphisoft támogatásával valósul meg.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00