Pályázati Felhívás „The Imaginary of Art in the Gardens”

  • 2023. október 26.

Pályázati Felhívás | „The Imaginary of Art in the Gardens” | Nemzetközi Kertfesztivál Portugáliában

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) a helyben működő Raiz Minhota Cooperatíva Intergállal közösen pályázatot kíván benyújtani a fesztiválon való részvételre.

Várjuk azon hallgatók/kerttervezők/tájépítészek/művészek (egyének vagy csoportok) jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának hozzánk közös ötletelésre, a pályamű megtervezésében, és pályázatnyertesség esetén annak jövő évi portugáliai megvalósításában!

Ha érdekel a placemaking, a közös alkotás, a városi zöldfelületek tér-használata, a természet és művészet kapcsolata, érzel magadban kreatív erőt, Téged keresünk! A KÉK-ben nyitottak vagyunk a fenntartható szemléletű ötletekre, kreatív, újító megoldásokra, változatosságra.

BEUGRÓ KÉRDÉS: Írj röviden pár gondolatot, hogy milyen irányban indulnál el a tervezésben! Milyen kérdés/probléma foglalkoztat fenti témákban? Portfólió csatolása előny!

Jelentkezz a regisztracio@kek.org.hu email címen 2023. november 03. 16:00 óráig! A tárgyban szerepeljen: "The Imaginary of Art in the Gardens pályázat"

Részletek:

  1. május 31. és október 31. között kerül megrendezésre a 19. Nemzetközi Kertfesztivál a 900 éves észak-portugáliai kisvárosban, Ponte de Limában, a jövő évi tematika a művészet és a kert kapcsolatára épül.

A Fesztivál deklarált célja, hogy helyi, nemzeti és nemzetközi szinten hozzájáruljon a kertek és a zöldterületek jelentőségének növeléséhez a lakosság életminőségének javításában. Ennek érdekében hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a zöldnövényzet és a művészet szorosabb kapcsolatba kerüljön a városi térrel, a vidéki táj értékeinek megőrzése és felértékelése mellett.

A Portótól 60 km-re található városka a régió egyik kulturális, oktatási, turisztikai és gasztronómiai központja és a Portugál El Camino egyik állomása is egyben.

A Kert Fesztivált a település frekventált részén található, kifejezetten erre a célra szolgáló 2,5 hektáros területen rendezik meg minden év ugyanazon időszakában. A pályázati eljárásban nyertes pályaművek, a 11 darab (különböző alakú és méretű) parcella valamelyikén kapnak helyet.

Néhány adat, ami még érdekes lehet:

  • A pályázat benyújtásának határideje: 2023. november 13.
  • A bíráló bizottság 2023. november 25-ig dönt a pályázatokról
  • A pályázat elvárt tartalma: írásos dokumentumok - mérések, költségvetés, műszaki leírás; rajzok: helyszínrajz, modellezés és tervek, kivitelezési részletek, ültetési terv., stb.
  • A modell, minták vagy egyéb szemléltető anyagok bemutatása nem kötelező
  • Portugál, angol, francia vagy spanyol nyelvismeret előny
  • Van a helyszínen munkatársunk, aki az ottani ügyekben, szervezésben segít.
  • A kertépítést és a helyszíni installációt be kell fejezni a kert megnyitása előtt 45 nappal

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00