Nyitva! Erzsébetváros - Pályázati eredmények

 • 2023. január 25.
 • Böjthe Emőke

Nyílvánosak a Nyitva! Erzsébetváros . Kidaó üzletek fesztiválja pályázati eredményei! Ebben az évben összesen 9 vállalkozó kap lehetőséget arra, hogy a fesztivál során bemutatkozzon a nagyközönségnek!

Idén tavasszal kilenc vállalkozó nyitja meg saját üzlethelyiségét Erzsébetvárosban a Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválján. A KÉK - Kortárs Építészeti Központ egy hónapos városfejlesztési programjában résztvevő vállalkozók 9 önkormányzati ingatlanba költöznek be, hogy tevékenységüket még szélesebb közönségnek mutathassák be és így a kerület élhetőségét és a lakók jólétét és életminőségét fejlesszék.

A Nyitva! Fesztivál vállalkozói pályázatára közel 20 pályamű érkezett be, amelyből a szakmai zsűri tagjai kiválasztották azokat a kezdeményezéseket, amelyek leginkább hozzájárulnak a kerület szolgáltatásainak színesítéséhez és a beadott pályázat alapján fenntarthatónak bizonyultak. A programszervezők által előre meghatározott nyolc kiválasztott vállalkozó helyett, kilenc kaphat idén lehetőséget és üzlethelyiséget Budapest 7. kerületében. Az üzlethelyiségek listája így gyarapodott egy ideiglenes, azaz a fesztivál idejére megnyitó, hosszú távon nem bérelhető ingatlannal, a Király utca 25-el, amely a 2021-es Nyitva! Fesztiválon időszakosan szintén megnyitott a látogatók előtt.

A kiválasztott vállalkozók között találkozhatunk:

 • Kisvilág projekttel, amely egy alkotó közösség, közösségi irodával, kávézóval és közösségi programokkal;
 • Dobsuli, amely nevéhez hűen a legkorszerűbb technikai eszközökkel segít elsajátítani a dobolás művészetét.;
 • ERZSI - Közösségi Műhely és Tér, amely kicsik és nagyok számára jelent kreatív alkotói teret, a szabad gondolkodás fejlesztését szakmai vezetők és művészeti nevelők támogatják;
 • Madre Pizza, nem csak egy pizzázó, hanem a helyi erőforrások bevonásával működő kezdeményezés a tudatos és fenntartható életmód közvetítéséért;
 • KristofLab az a műterem, kiállítótér, vagy kreatív birodalom, ahol a művészet és a társadalom találkozhat;
 • Musica Rediviva Alapítvány a zenei nevelés mellett mozgásművészeti tanfolyamokkal és fejlesztésekkel ismerteti meg a gyerekeket és felnőtteket;
 • Berber Budapest elhozza nekünk az Atlasz-hegység amazigh törzsei által készített kézi csomózású gyapjú szőnyegeket;
 • Parallel Hungary collective a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktoranduszainak közössége, akik művészeti és kulturális projektek által reflektálnak a társadalmi- és nemzetek közötti különbségekre, együttműködésekre a főzés, az alkotás vagy közösségi események formájában;
 • Crafts PopUp – A kézművészet helye, a kézműves vállalkozások kollektívája, ahol a kiállításon túl az alkotás is teret kap művészek bevonásával.

A szakmai zsűri által kiválasztott vállalkozók csoportos mentorprogramban és személyes tanácsadáson fognak részt venni, ezt követően költözhetnek be az önkormányzati üzlethelyiségekbe, amelyeket az EVIN Nonprofit Zrt. készít elő teljeskörű takarítással, tisztasági festéssel vagy egyes esetekben, beázás miatti helyreállítási munkálatokkal.

Az egy hónapos Nyitva! Kiadó üzletek fesztiválján a vállalkozók főtevékenységük gyakorlása mellett színes programokkal várják a kíváncsiskodókat, új és korábbi ügyfeleiket. A fesztivál végén minden vállalkozó dönthet a hosszú távú beköltözés mellett és így jelenlétük élénkíti Erzsébetváros és Budapest gazdasági helyzetét, valamint segít felszámolni az utcafronti “kiadó” táblák számát.

Kép: Parallel Hungary - Perfomance - MKE Profil Gallery Az esemény támogatója Erzsébetváros Önkormányzata.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00