2021. december 11.

Ismerd meg az építőművészet és az oktatás jövőjének legfontosabb kihívásait a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Meetup sorozatának élő eseményén december 15-én, a Kortárs Építészeti Központban (KÉK). Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek száma limitált, így kérünk mindenkit, hogy a regisztrációt végezze el az esemény kezdete előtt. Továbbá az eseményen való részvétel védettségi igazolványhoz kötött, valamint az esemény ideje alatt a maszkviselés kötelező.

Meghívott szakemberek: Stumpf-Bíró Balázs jövőkutató; Prof. Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus; Dr. Alexa Zsolt DLA, a Minusplus társtulajdonosa, vezető tervezője; Csizmadia Péter DLA Junior Príma-díjas építész, vezető tervező, a METU Művészeti és Kreatívipari Kar dékánja, az Építészet és Design Tanszék vezetője és Demeter Nóra DLA Habil Ybl-díjas építész, a Demeter Design Stúdió alapítója. A beszélgetés moderátora: Martinkó József, újságíró, építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője.

Fő témák:

| Építőművészet a XXI. században | Jövőbe mutató oktatás | Képzettség, képességek, lehetőségek | | Tervezési és alkotási módszertanok | Tudatosság, tervezés, változásdinamika |

Hogyan adható át ez a szakma, mi a felelőssége az oktatásnak, a különféle oktatási intézményeknek, oktatási programoknak, a mestereknek, mentoroknak? Hogyan lehet jó minőségű, jól alkalmazható utánpótlást, munkavállalókat kinevelni? Milyen ma a frissen végzett diplomások helyzete, mennyire van készen egy diplomás szakember? Milyen képzettséggel és képességekkel tud ma egy építész irodában, stúdióban az épített környezet tervezésében, menedzselésében, az épített és tárgyi környezet alakításában kreatívan és aktívan részt vállalni és kritikai véleményt formálni? Lehet beszélni szakmaspecifikus tervezési, alkotási módszertanokról? Kell követni valamiféle tradícióit, meghatározó múltbéli és jelenkori tendenciát? Fel lehet készíteni a jövő építészeit a megváltozott környezeti igények formálására, alakítására, befolyásolására? Lehet-e jövendöléseket vagy trendeket mondani az emberi térhasználatok, a privát tér változása témakörökben? Milyen rövid, illetve hosszú távú kifutások prognosztizálhatók?

További részletek A JÖVŐ ÉPÍTÉSZEI – AZ ÉPÍTÉSZET JÖVŐJE Facebook-eseményben, illetve a METU Meetup oldalán

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00