2022. október 20.

A 38. Leltár mindkét előadója installációkat készít, kettejük munkássága viszont aligha lehetne ennél különbözőbb. Az eszköztáruk teljesen más. Gáspár programozza a munkáit, Péter pedig tárgyakat készít. Az viszont nagyon is közös, hogy egy kezdeti művészeti koncepciót többlépcsőben technikai problémává tudják transzformálni. Amint megoldódik a technikai probléma, a mondanivaló ki van fejezve.

A két alkotót arra kértük, hogy a Leltár előtt egy alkalommal találkozzanak, ismerkedjenek meg, és osszák meg egymással gondolataikat. Az esti előadások előtt ők mondják majd egymásról a rövid bevezetőt.

»Hajdu Gáspár:

A XORXOR kreatív tech lab a new media eszköztár teljes palettájával kísérletezik. Interaction design, AR, creative coding, generatív vetítések meg minden. Itthon egy szűk közeg képes csak bánni ezekkel a dolgokkal, őket viszont már hetedhét országba hívják különböző művészeti társulatok, kulturális intézmények, hogy a közösen megálmodott koncepciókat kortárs módon jelenítsék meg. Munkáik múzeumi tárlatokat, tánc performanszokat támogatnak, vagy önálló installációként működnek. Csak egy dolog állandó, hogy minden projekt egyedi fejlesztési munka eredménye, konzervmunka szóba sem jöhet. Gáspár a stúdió egyik alapító tagja.

»Halász Péter Tamás:

Képzőművészeti installációiban olyan tárgyakat alkalmaz, amik mindenki számára ismerősek, és olyan témákra reflektál, amik mindenkit érintenek. Péternél lehet egy radiátor szuprematista, és nem is kell túl messzire menni, hogy összeálljon a kép. Munkái tekinthetők akár elmés találmányoknak is, hiszen sok installációja egyben funkcionális tárgy is. A közönség dolga lesz, hogy mélységében kifaggassa az előadókat, amihez segítségére lesz egy pakli kérdés kártya.

»Az este menetrendje:

  • 19:00 - Bevezető
  • 19:30 – Hajdu Gáspár felkonferálja Halász Pétert
  • 19:35 – Halász Péter mesél a munkáiról
  • 20:15 - Szünet
  • 20:30 – Halász Péter felkonferálja a Hajdu Gáspárt
  • 20:35 – Hajdu Gáspár mesél a XORXOR munkáiról

Helyszín: KÉK - Kortárs Építészeti Központ, Bartók Béla út 10.-12.

Időpont: 2022. október 20. 19.00

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00