K15 - újra KÉK támogatói sör!

  • 2020. november 16.
  • Kovács Andrea

**A KÉK és a Dealbreaker bemutatja:

K15 Double New England Ipa - támogatói sör

Fogyassz építészetet!

Egyből kettőt…**

Egy másfél évtizedes születésnapra méltón illik koccintani. Az idei nevezetes apropó okán, a Kortárs Építészeti Központ 15 éves működésének megünneplésére a 2015-ben nagy sikerrel debütált C10 építészsör mellé megérkezett a K15 dupla NEIPA is. A 2020-as szüretelésű Galaxy komlóval készült K15 Dealbreaker sör akár házhoz is rendelhető a K15 projekthonlapról és a Csakajósör webshopjából. Megvásárlásával a KÉK jövőbeni terveinek megvalósítását támogathatod.

Sörkultúra és városi szövet

A Csakajósör kurált kínálatú sörplatform, mely 2008-as alapítása óta közösségteremtő és ízlésformáló szándékkal ad láthatóságot a kisüzemi sörfőzésnek és egy garantáltan jó ízléssel szelektált sörökből álló termékprofilt vásárlóinak. Bár az elmúlt években is volt példa közös kolláborációkra, a K15 minden szempontból egy különleges sörkiadás lett. Hiszen benne lüktet a sokszínű város és 15 év megannyi emlékezetes pillanatának kavalkádja. Az építészet és az urbanisztika ugyanúgy része a városi élet szocializációs szövetének, mint a sörkultúra. Bár a törzsvásárlók ízlésüket tekintve egy szűrt közeg, mégis nagyon diverz skálán mozognak érdeklődési körüket tekintve. Akár a KÉK által szervezett programok látogatói, akik általában egy pohár ital mellett gyakran új törzsasztalokat is alapítanak egy-egy este során. A K15 íze megidézi ezeknek az izgalmas találkozásoknak az emlékét és új beszélgetésekre invitál.

Saját galaxis

Több hónapos előkészítés vezetett az ötlettől a tervezésen át a konkrét ízvilág megalkotásáig egy organikus ritmusban zajló fejlesztési és kóstolási folyamattal. Az amerikai IPA stílusú C10 vonalán tovább haladva és egyben újra gondolva azt, ezúttal a modern korok New England IPA stílusában alkottunk. Fontos volt, hogy a K15, minél inkább egyedi és önazonos legyen. Emlékezetes pillanatok kísérője. A trópusi gyümölcsös ízvilág a mangók, maracuják, barackok és ananászok vad ízkavalkádját idézik. Egy izgalmas fejlődési folyamat beérését. A Dealbreaker első egykomlós söre színét tekintve világos, íze pedig gyümölcsösebb, krémesebb és kevésbé keserű. A zabmaláta, a zab- és búzapehely mellett sok komló van benne, ezért sűrű és ködös állagú. Az ausztrál Galaxy komlót elég nehéz beszerezni mostanában, ezért is külön öröm, hogy a K15 a 2020-as szüretből készülhetett el. Itthon elsőként és eddigi tudásunk szerint egyedüliként főztünk vele egy olyan sört, ami megmutatja mire is képes ez a méltán klasszikus komló. Évjárata pedig egyfajta időnyomatként a KÉK 15 éves évfordulójának is emblematikus hívószáma lehetett így.

Személyes sörmester és különleges címke

Rebák Tibi, a 2008 óta kizárólag minőségi söröket forgalmazó Csakajósör új tulajdonosa, aki Pazinczár Péterrel közösen viszi a Dealbreaker főzde és sörmárka, valamint a Budapest Beer Week projektjeit. Élelmiszermérnökként végzett, tudását Svédországban, Skóciában és Angliában tökéletesítette a sörfőzés rejtelmeiről. 2019-ben a BPBW fesztivál szervezési munkálatai miatt költözött haza, melynek előkészítő feladatait nagyrészt a KÉK Bartók Béla úti coworking irodájából szervezte, így néhány hónapig aktív tagja volt az irodai közösségnek. A gimnáziumi években együtt tanult Nyíregyházán néhány jelenlegi KÉK-es csapattaggal – innen a személyes ismeretség és a kötődés.

A K15 sörcímke Hargitai Fanni munkája, mely mintáival és színkódjaival megidézi a KÉK15 arculati elemeit tervező Compact Studio által megálmodott motívumokat, ugyanakkor illeszkedik a jól ismert Dealbreaker vizuális rendszerébe is. Egy sorozat egyedi eleme. A K15 fekete doboza tartósan védi a fénytől a különleges nedűt. A 0,33-as alumíniumdobozos kiszerelése újrahasznosítható és környezettudatos irányvonalat képvisel. Kiválóan működhet például a KÉK15-ös designtermékek egyedi tartójaként…

http://kek15.kek.org.hu/

https://csakajosor.hu

https://www.facebook.com/dealbreakerbrews

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00