2022. december 12.

A Kortárs Építészeti Központ és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszéke a DANUrB+ Interreg partnerség keretében nemzetközi konferenciát szervez Budapesten, december 12-én. Helyszín: Margit-sziget, Kristály Színtér

A DANUrB+ (Danube Urban Brand+) egy nemzetközi projekt, melynek célja a Duna menti országok összekapcsolása a kulturális örökségeink által: a helyi együttműködések és fenntartható turizmus elősegítése, a kulturális hagyományokra és értékekre épülő fejlesztések, akciótervek kidolgozása és rendezvények megvalósítása.

A DANUrB+ zárókonferencia - A Journey Connecting Communities - fókuszában a DANUrB+ eredmények értékelése és a Duna menti közösségek jövője áll. Meghívott előadóink egész Európából érkeznek, hogy megosszák saját tapasztalataikat és gondolataikat a fenntartható városhasználatot és turizmust övező kérdésekről.

A rendezvény célja, hogy szélesebb közönségnek mutassa meg, hogyan teremthető meg a kulturális kohézió a Duna-régióban a helyi közösségek bevonásával, az épített, természeti és kulturális örökség újra-értékelésével, valamint a fenntartható turizmus és a regionális márkaépítés fejlesztésével. A nap folyamán a vendégeknek lehetősége lesz megismerni a teljes DANUrB+ partnerséget, valamint az Európa számos országából érkező szakmai előadókat.

A konferencia zárásaként egy networking estét szervezünk, majd a program a Toldi Moziban folytatódik, ahol megtekinthető lesz az “Eyes of the Danube - A journey connecting communities” DANUrB+ dokumentumfilm premierje, amit egy sajtókonferencia előz meg.

Előzetes program:

Konferencia program a Kristály Színtéren

- 09:00–13:00 - Highlights of DANUrB+
- 13:00-14:00 - Svédasztalos ebéd a helyszínen
- 14:00-17:15 - DANUrB Perspektívák
- 17:30-19:00 - Networking est és vacsora a helyszínen

“Eyes of the Danube” dokumentumfilm premier a Toldi Moziban

- 20:00-20:30 - Welcome drinks
- 20:30-21:00 - Sajtókonferencia
- 21:00 - 22:00 - Eyes of the Danube - DANUrB+ dokumentumfilm premier
- 22:00-23:00 - Informális záró beszélgetések és koccintás
- 23:00 - After party

A végleges program és az előadók teljes névsora a konferencia Facebook eseményében lesz kihirdetve, valamint a regisztrált vendégeket e-mailben is értesítjük róla.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A konferencia teljes egészében angol nyelvű.

  • Regisztráció “A Journey Connecting Communities - DANUrB+ Closing Conference”

  • Regisztráció “Eyes of the Danube” Dokumentumfilm premier és sajtótájékoztató

But what is DANUrB+?

DANUrB+ (Danube Urban Brand+) is an international project that aims to connect the communities along the Danube River and strengthen already existing ones. The project goal is to facilitate local collaborations and create useful developments and events that build on cultural traditions and values. The DANUrB+ project was launched on 1st July 2020 to foster resilient use of cultural heritage and resources of the peripheral and border regions along the Danube. DANUrB+ aims to reactivate underused cultural heritage and resources in shrinking settlements of Danube river’s peripheral and border regions, to create new possibilities to make its towns and regions attractive again. The DANUrB+ partnership consists of 17 ERDF and 2 IPA consortium partners and 23 associated strategic partners from 6 countries. 10 consortium partners were already part of the DANUrB project including the Budapest University of Technology and Economics (HU) acting again as lead partner.

You can learn more about our work here: Interreg DANUrB+

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00