Jelentkezz saját programmal az ArchiKids fesztiválra!

  • 2023. március 6.

Téged keres az ArchiKids, ha van egy szuper gyerekprogram vagy workshop ötleted, amit szívesen megvalósítanál a fesztivál kereteiben!

A gyermekek bevonása az épített környezet megtervezésébe nem újszerű folyamat, ám hazánkban továbbra sincs egy olyan, több intézményt átfogó kezdeményezés, mely kifejezetten az új generációt kívánná megismertetni a várossal, városhasználattal, a terek és az épített környezetünk rájuk gyakorolt hatásával.

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) az ArchiKids Budapest_VárosÁlmodók programsorozatával a közel 20 éves tapasztalattal rendelkező londoni Open City által évről-évre nagy sikerrel megrendezett ArchiKids, a várossal és az épített környezettel foglalkozó családi fesztivált elsőként honosította meg 2019-ben hazánkban.

Immáron ötödik alkalommal, ezúttal 2023. április 29-én újra megrendezi a KÉK a budapesti ArchiKids_VárosÁlmodók programot. Idén több helyszínnel, eseménnyel, partnerrel és foglalkozással szeretnénk bővíteni a rendezvényt.

Várjuk azon szervezetek és stúdiók jelentkezését, akik szívesen megvalósítanának egy, vagy több foglalkozást a program keretében.

Tervezett foglalkozások: Installáció építés, makettezés, "Nyitott Stúdió" látogatás, vezetett specifikus városi séták, interaktív városi játék és társasjáték, térképes kutatópálya, LEGO modellezés, VR, valamint bármilyen új kezdeményezésekre nyitottak vagyunk.

Kiket várunk?

Építészeket (és építész irodák), urbanistákat, művészeket, designereket, vizuális nevelőtanárokat, múzeumpedagógusokat, drámapedagógusokat, építészeti-, oktatási-, művészeti- és kulturális intézményeket, bárkit, aki azonosulni vagy újat nyújtani tud épített környezeti nevelés és foglalkozás terén!

IDEI MOTTÓNK: Városfejlődés - város régen, most és a jövőben

Budapest 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda városok egyesítésével. Az idei esemény szeretne reflektálni a főváros 150 éves évfordulójára is programkínálatában.

Mit tanultunk a múltból? Hogyan viszonyultunk környezetünkhöz és milyen kiemelkedő építészeti alkotásokat hoztunk létre? Kinek mekkora felelőssége van a változásokban és mit tehetünk mi, magánéletünkben? Hol jelenik meg az építész a városfejlődés folyamatában és milyen társszakmák segítik? Miért is elengedhetetlen a közösségi összetartás és hogyan óvjuk meg a minket körbevevő életteret a jövő generációinak?

A fenti mottóhoz kapcsolódó jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk 2023. március 20-án 24:00 óráig! Ez után csak a foglalkozás részletezésére lesz lehetőség, új jelentkezés benyújtására nem! (Amennyiben a foglalkozás részletei nélkül, elsőként csak a helyfoglalás jelzéseként töltitek ki a formot, emlékeztetőt küldünk a megadott e-mail címre a jelentkezés újbóli, részletezett benyújtásáról.)

Jelentkezni az alábbi linken tudtok: ArchiKids 2023 foglalkozás megvalósítása

A programmal kapcsolatos újdonságokat, részletes programokat majd a VárosÁlmodók 2023 Facebook eseményén és hírlevélben tesszük közzé!

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00