2022. március 1.

Megújult erővel, kísérleti formátummal, de a szokás szerint izgalmas témákkal tér vissza a Kortárs Építészet Központ Trust Your Architect! beszélgetéssorozata! Hatalom és Építészek témával indul újra március 7-én, hétfőn 19 órától a Trust your Architect! a Kortárs Építészeti Központban!

Építészként sok területen függünk a különböző szintű döntéshozatali helyzetektől: legyen szó gazdasági, politikai, társadalmi feladatvállalásról, az építész teendője a hatalmasok által elképzelt épített, városi, természeti szituációra adott minél helyesebb válasz. A hatalomhoz kapcsolódó fogalmi rendszer a fiatal építészek körében sokszor nem egyértelmű, negatív érzelmek kötődnek hozzá, pedig a piacra kikerülve mindennapi szakmagyakorlásban egészen másmilyen értelmezési keretek vázolhatóak fel.

2022 tavaszi félévében arról fogunk beszélgetni a Trust your Architect! kerekasztalok alkalmain, hogy hogyan lehet a szakmai tudást a hatalomról, döntéshozatalról szerzett ismeretekkel kiegészíteni. Így megmutatva, milyen területen kell fejlődni az egyetem után azért, hogy minél jobban helyt álljunk az épített környezet széles területén.

Milyen az építész kapcsolata a megbízóval? Hogyan szerez munkát, hogyan tartja a kapcsolatot a megrendelővel? Milyen ismeretek kellenek a sikeres érdekérvényesítéshez? Milyen társszakmáktól tudunk tanulni a döntéshozatalról? Kivel kell együttműködni ahhoz, hogy sikeresek legyünk a piacon? Ki a megrendelői döntéshozó? Mi alapján hozza meg a megrendelő a döntéseket és hogyan lehet ezeket szakmai szempontból jól alakítani?

A Trust your Architect! beszélgetéseknek szeretnénk, ha a közönség is minél inkább aktívabb résztvevője lenne, ezért idéntől nagy hangsúlyt fektetünk a személyesség megteremtésére. Gyere, beszélgess, gondolkodj velünk és meghívottainkkal!

Az első alkalommal a hatalom természetéről, az épített környezetben és a városi szituációkban betöltött szerepéről fogunk beszélgetni azért, hogy a saját magunk javára billentsük a mérleg nyelvet az egyes döntéshozói folyamatokban!

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00