2022. november 14.

Trust Your Architect! | Falak helyett dallamok

A harmadik beszélgetés alkalmával zenésszé és íróvá lett építészekkel beszélgetünk. Hogy sikerül megolvasztani a megfagyott muzsikát? Miért teszi le valaki a ceruzát, hogy aztán verseket írjon, vagy népzenét kutasson? Hogyan hatott az építész múlt a népzenészre, vagy az íróra? Vagy működhet mindez a fordítva is? Lehet szó költészetben és zenében gyökerező építészetről?

Érdemes lesz velünk tartani ismét november 14-én 19:00-tól a KÉK rendezvénytermében, mert ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ meghívott vendégeinkkel. Gyere és beszélgess velünk!

Meghívott vendégeink:

// Baksa-Soós Attila költő, zenész

// Sebő Ferenc Kossuth-díjas író, költő zenész

Élet az építészeten túl

Az őszi félév témája “Élet az építészeten túl”. Vendégeink elsősorban olyan építészként végzett és az egyetem után tervezőként dolgozó emberek, akik később a pályát elhagyva más szakmát választottak. Van, aki nem fordított hátat az építészetnek teljesen, csak teoretikusként, oktatóként, kutatóként foglalkozik vele tovább. Van, aki pályát módosított ugyan, de építész múltja a mai napig hatással van tevékenységére. Találkozhattok majd olyan vendégünkkel is, aki más szakmában vált elismertté, és csak később kezdett el építészettel foglalkozni.

2022 októberétől tehát egyrészt megismerhettek egyéni életutakat a Trust your Architect! kerekasztalok alkalmain, másrészt pedig az “építészlét” és az “építészet szakmai határai” témákat boncolgatjuk kicsit. Mit adott nekik az egyetemi közeg és a tervezői pálya, vagy akár mit vett el? Mivel foglalkoznak most, mi volt a folyamat, hogyan jutottak el idáig? Mi az, ami az építészeti szakmai életből a mai napig elkíséri őket? A Trust your Architect! beszélgetéseknek szeretnénk, ha a közönség is minél inkább aktív résztvevője lenne, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyesség megteremtésére. Gyere, beszélgess, gondolkodj velünk és meghívottainkkal!

Az esemény megvalósítását a Graphisoft és NKA támogatja.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00