2022. április 11.

2022 márciusában újult erővel, kísérleti formátummal, de szokás szerint izgalmas témákkal tért vissza a Kortárs Építészet Központ Trust your Architect! beszélgetéssorozata. Az első alkalom tanulságai alapján robog tovább a félév.

Miután megfejtettük, kié a hatalom és miben kell fejlődnünk építészként, ezeket a hiányosságokat szeretnénk részletesebben megismerni és ez irányba állítani a gondolkodást. A második beszélgetésben a döntéshozatali folyamatokat szeretnénk megérteni. E szó hallatán általában a politikai döntésekre gondolunk, de az építészet vonatkozásában ez nem csak erre korlátozódik. A piaci és a társadalmi szereplők is hasonlóképpen fontosak. Tervezőként felelősségünk van abban, hogy a helyes építészeti irányába tereljük a döntéshozókat, de ehhez meg kell ismernünk a döntéshozatal természetét és folyamatait.

Milyen lépéseken megy végig egy projekt, mielőtt a munkatársak asztalára kerül? Milyen körülmények alakítják a döntéshozó véleményét? Miben más ez a folyamat a közigazgatásban, mint a piacon? Kinek és miért érdeke, hogy az egyes nagyberuházások zöld utat kapjanak? A már megszületett döntésekről milyen fázisban érdemes társadalmi vitát indítani? Ezek a diskurzusok hogyan lehetnek hasznosak és pártatlanok, lehet őket szigorúan szakmai keretek közt tartani?

Az első alkalom sikere után szeretnénk, ha a továbbiakban is részese lennétek a Trust your Architect! beszélgetéseknek. Gyere, gondolkodj velünk és vendégeinkkel!!

Meghívott előadók:

// Kádi Anna (szakpszichológus)// //Erő Zoltán (építész)// // A közönség!// moderátor: Torda Viktória (KÉK)

borítókép:

forrás: Fortepan képszám: 176004 adományozó: Chuckyeager tumblr

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00