Adománygyűjtés az Ukrán háború menekültjei részére

  • 2022. március 3.
  • Kovács Krisztina

Adománygyűjtés az Ukrán háború menekültjei részére

A Kortárs Építészeti Központ csapata is napról napra figyelemmel követte az ukrán háborús helyzet alakulását, és próbáltuk felmérni, hogyan tudnánk mi is az országba érkező menekültek segítségére lenni. Úgy látjuk, a jelenlegi helyzetben a leglényegesebb segítséget a támogató szervezeteknek pénzbeli adományokkal tudjuk nyújtani, így a KÉK gyűjtést szervez a hétvégén megrendezésre kerülő 14. Budapesti Építészeti Filmnapok keretein belül, majd jövő hét hétfőn a Trust Your Architect! esten is. A befolyt összeget a Migration Aid szervezetének ajánljuk fel.

Adománygyűjtő pontok

  • A filmnapok helyszínén, a Toldi moziban kihelyezett gyűjtőládát találtok majd, ahol Ti is adományozhattok a hétvége során, vagy akár már a mai nyitó eseményen is!
  • A Trust Your Architect pedig a KÉK irodában, a Bartók Béla út 10-12. szám alatt kerül majd megrendezésre, itt a recepción találjátok majd az adománygyűjtő dobozt!

Szakmai segítség

Ezen felül a KÉK, mint közösségi iroda és szakmai szervezet is próbál segítséget nyújtani, éppen ezért felajánljuk az irodánkban az internetelérés, fénymásolási és nyomtatási lehetőséget is. A Budapestre érkezők nagy részének szüksége van ezekre a szolgáltatásokra, akár a kapcsolattartás vagy a tovább utazás miatt. Ha ismertek olyan személyt, akinek ez az információ hasznos lehet, írjatok nekünk az info@kek.org.hu címre vagy hívjátok a KÉK irodát! (+36 30 522 5994) A lehetőség 2022. decemberig érvényes.

National Institute for Architecture and Urban Planning (NIAiU) mindeközben egy olyan online adatbázist épít, ahol Európa szerte gyűjtik azokat a szervezeteket, vállalkozásokat, cégeket, akik a szakmában dolgozó vagy végzettséggel rendelkező menekülteknek tudnak álláslehetőséget ajánlani. Erről a kezdeményezésről itt tudtok többet olvasni: https://niaiu.pl/en/2022/02/for-ukraine/

A KÉK részéről hosszú távon szeretnénk vállalni, hogy az NIAiU adatbázisával közösen, segítünk Budapesten és az országban a potenciális munkáltatók és munkáltatók közötti kapcsolatteremtésben.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00