2022. szeptember 15.

2022 őszén a Kortárs Építészet Központ – KÉK második alkalommal szervezi meg gimnazistáknak szóló városi séta programját.

Egy város megismerésére az egyik legjobb műfaj egy jó séta. Bárhol a világon. Akár itt, Budapesten is. Megmutatjuk, hogy egy építész, egy urbanista hogyan nézi más szemmel azt a városi környezetet, amit minden nap lát és használ minden budapesti – mi az, amit mi érdekesnek és értékesnek tartunk, és főleg: miért? Városban élünk, az épített környezet meghatározza mindennapjainkat. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ennek az értése ugyanúgy az általános műveltséghez tartozzon, mint az Ady-összes, hogy amikor a környezetet befolyásoló kérdésekben kell döntést hozni, jó döntések születhessenek. És ha Budapestet tudod más szemmel nézni, bárhol jársz a világon, mindent más szemmel nézel majd.

A 14+ Budapest pályázatra több, mint kétszeres volt a túljelentkezés!

Egyszerre örülünk és vagyunk szomorúak a hír hallatán, hiszen ez azt jelenti, a budapesti gimnazistákat és még lelkesebb tanáraikat érdekli a város, a városi környezet ahol nap mint nap megfordulnak, viszont a jelenlegi projekt keretei sajnos nem tudják biztosítani, hogy az összes gimnáziumi csapatot fogadjuk a programba!

Ebben az évben a 14+ Budapestet 5 iskola részvételével indítjuk el szeptember 21-én a KÉK rendezvényhelyszínén egy közös edukációs workshoppal.

A résztvevő gimnáziumok:

Ezúton is gratulálunk minden sikeres pályázónak, akik pedig idén nem tudnak részt venni a programban, azok se csüggedjenek, a KÉK Városi Séták csapata azon dolgozik, hogy a jövőben minél szélesebb körben elérhetővé tegyék ezt a lehetőséget!

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - CS 09:00 - 16:00