cover
Remix Architecture
Alternatív pályázati eljárás
2012

Remix Architecture

A Kortárs Építészeti Központ Remix Architecture kezdeményezése célul tűzte ki egy olyan alternatív eljárásforma kialakítását építészeti versenyeztetések lebonyolítására, amely nagyobb tervezői szabadságot ad, megteremti a sokrétű felhasználás lehetőségeit, és növeli a folyamat gazdasági, tervezői és tartalmi hatékonyságát.

Kétnapos szakmai workshopot szerveztünk a budapesti Loffice-ban a Remix Architecture kezdeményezéséhez kapcsolódóan, ahol kidolgoztuk egy ilyen ötletpályázati eljárásforma módszertanát, és körbejártuk a kérdés szociokulturális, gazdasági és politikai aspektusait. A workshop eredményeként a kialakított módszertant (CC licenc alatt) közzétettük, így az később valós szituációkban tesztelésre és alkalmazásra kerülhet. Reményeink szerint kezdeményezésünk olyan folyamatokat indít el, amelyek elvezetnek a megengedő szerzői jogi licenceken alapuló, nagyobb alkotói szabadságot nyújtó ötletpályázati rendszerek általános alkalmazásához. A workshop alapján kidolgozott módszertan letölthető a projekt weboldalán.

Bujdosó Attila

Bujdosó Attila

Attila olyan építész, aki épületeknél nagyobb dolgokat akar tervezni — mondjuk az egész világot. Különösen érdekli a technológia, a kultúra és a közösség egymásra való hatása. Víziója szerint az ebben a köztes térben kialakuló webitika lecseréli majd a jelenlegi politikai struktúrákat. Egy új kommunikációs-kollaborációs protokolt építő tech startup, az opp.io alapítója. Korábban The Format Project címmel egy kutatást vezetett a Kitchen Budapestben az együttműködés kulturális és technológiai formátumairól. Kávé-, nagyváros- és internetfüggő, nem szeret és nem is szokott unatkozni.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00