cover
Piac
Piacot minden kerületnek
2011.03.19.

Piac

A KÉK nemzetközi szimpóziumot szervezett a piacok mai városokban betöltött szerepéről. A konferencia a piacok urbanisztikai, építészeti, közösségi, gazdasági, egészségügyi és környezetvédelmi jelentőségét mutatta be, láthatóvá téve azokat a logisztikai és életmód-elemeket, amelyek oly fontos összetevői mindennapjainknak.

Magyarországon a piacok politikáját, építészetét és menedzsmentjét illető szakmai koncepciók 2011-re még nem érték el a nyilvánosságot, ezért tartotta fontosnak a KÉK, hogy a piacokkal kapcsolatos nemzetközi szakmai álláspontokat közvetítse a különböző szakmai közösségek és a városlakók felé.

A szimpózium előadói építészek, urbanisták, piackezelők, önkormányzati szakemberek, ökológusok, szociológusok, civil szervezetek résztvevői és aktivisták voltak, akik a városi életminőség, a helyi közösség, a helyi gazdaság, a fogyasztóvédelem és az egészségügy dilemmáihoz kapcsolódó munkájukon keresztül foglalkoznak a piacokkal.

Polyák Levente

Polyák Levente

Urbanista és kutató, dolgozott a budapesti, new yorki, párizsi, bécsi és római önkormányzatoknak. 2009 és 2012 között a MOME és BME, valamint a bécsi TU oktatója volt, jelenleg a CEU doktori hallgatója. Tagja a KÉK kuratóriumának és a bécsi Wonderland Platform for European Architecture-nek. Munkája középpontjában a helyi erőforrásokra és kapacitásokra építő, kisléptékű városrehabilitáció áll, amelynek budapesti megvalósulása a Lakatlan program, amely a közösségi energiákat állítja a városmegújulás középpontjába.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00