cover
Kertmozi
Építészeti filmklub
2011.09-12.

Kertmozi

A Kertmozi a KÉK rendszeres építészeti filmklubjának zöld kiadása volt, melynek célja hogy a szélesebb nyilvánosság számára bemutassa a közösségi kertek koncepcióját, illetve a zöldfelület-fenntartásban való társadalmi részvétel lehetőségeit. A vetített filmek témájukban kapcsolódtak a KÉK Közösségi Kert kezdeményezéséhez is. A filmklub során bemutattuk a különböző országok közösségi kertjeit, köztük brit győzelmi kertek, kubai városi farmok, német, svájci és amerikai példákat, illetve foglalkoztunk a szociális építészet, építészeti beavatkozások kérdéskörével is.

Vetített filmek voltak: Dig for Victory (1941, Ministry of Agriculture of Great-Britain); Wurzeln schlagen (2009, Roland Achini); City Farmers (1996, Meryl Joseph); The Garden of Eatin': A Short History of America's Garden (2009, Roger Doiron), Citizen Architect Samuel Mockbee and the Spirit of the Rural Studio (2010, Sam Wainwright), A mi kis édenkertünk (2010, Mano Khalil).

Huszár Daniella

Huszár Daniella

2010-ben önkéntesként csatlakozott a KÉK munkájához. Elsősorban a Budapesti Építészeti Filmnapok és a Városi Séták szervezésében aktív, illetve 2015-től részt vesz az alapítvány operatív működésének irányításában. A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán végzett, másod-diplomáját kulturális politikából szerezte a Warwicki Egyetemen.

Soltész Noémi

Soltész Noémi

Építész, Dániában és a BME Építészkarán szerzett diplomát 2004-ben és 2008-ban. Másodmagával 2010-ben alapította meg saját tervező-kivitelező irodáját, a Nanavíziót. Szabadidejében az Izabella Utca Galéria és a Street Art for Housewives Organisation elnökségi tagja. A KÉK Nefelejcs utcai és Szervita téri helyszínén még lelkes aktivistaként és büfésként vette ki a részét a munkálatokból, 2011 óta pedig a KÉK és a Budapesti Építészeti Filmnapok kurátora.

© KÉK - Kortárs Építészeti Központ
+36 30 522 5994