cover
Építészeti Filmklub
Építészek filmekről
2007 -

Építészeti Filmklub

A Kortárs Építészeti Központ filmklub sorozatának középpontjában nem a film, hanem a filmet néző ember állt: építészeket hívtunk meg, akikkel egy-egy, számukra meghatározó (vagyis kedvenc) filmet néztünk meg, majd a meghívottal kötetlen formában beszélgettünk a filmekről és az inspirációról, az építészethez köthető emberi történetekről.

Vendégünk volt többek közt Finta József (Kopár sziget), Nagy Bálint (Falak), Kis Péter (Volt egyszer egy vadnyugat), Szentirmai Tamás (Ember a magasban), Irimiás Balázs (Exit through the gift shop), Pozsár Péter és Tihanyi Dominika (Architekten).

Soltész Noémi

Soltész Noémi

Építész, Dániában és a BME Építészkarán szerzett diplomát 2004-ben és 2008-ban. Másodmagával 2010-ben alapította meg saját tervező-kivitelező irodáját, a Nanavíziót. Szabadidejében az Izabella Utca Galéria és a Street Art for Housewives Organisation elnökségi tagja. A KÉK Nefelejcs utcai és Szervita téri helyszínén még lelkes aktivistaként és büfésként vette ki a részét a munkálatokból, 2011 óta pedig a KÉK és a Budapesti Építészeti Filmnapok kurátora.

© KÉK - Kortárs Építészeti Központ
+36 30 522 5994