cover
conZerve?
Ipari műemlékek megőrzése és hasznosítása
2006.09.29-30

conZerve?

A konferencia azokat a kihívásokat, lehetőségeket és veszélyeket mutatta be, amelyekkel az ipari műemlékekkel foglalkozó műemlékvédők, tervezők, ingatlanfejlesztők, építészek, városkutatók és kulturális szakemberek minduntalan szembetalálják magukat.

A konferencia a Magyarországon felmerülő ipari műemlék-dilemmákat nem csak a hazai viszonylatok közepette vizsgálta, hanem ezeket tágabb, nemzetközi kontextusba helyezte. Előadások és kerek-asztal beszélgetések során műemlékvédők, építészek, ingatlan-, és városfejlesztők valamint kulturális szakemberek közösen keresték a választ a megőrzés és fejlesztés legaktuálisabb kérdéseire. A szakmai programot két fotókiállítás, filmvetítések, táncelőadás, állófogadás és előzetes városi séták gazdagították új perspektívákkal.

A konferencia az ipari műemlékek újrahasznosítása tekintetében Magyarországon egyedülálló szakmai esemény volt.

Csaba Timea

Csaba Timea

Építész, várostervező, táncos. A Bécsi Iparművészeti Egyetemen és a BME Építészkarán szerzett diplomát. Kultúrák és társművészetek összekapcsolásában mozog a legotthonosabban. Lázba hozza bármilyen mozgásforma, a városi migrációtól kezdve egészen egy csuklómozdulat megformálásáig. A KÉK alapító tagja és első koordinátora, a Városi Séták és a ’Bubbles from Japan’ egyik elindítója. Jelenleg Bécsben dolgozik és a KÉK külső tanácsadója.

Polyák Levente

Polyák Levente

Urbanista és kutató, dolgozott a budapesti, new yorki, párizsi, bécsi és római önkormányzatoknak. 2009 és 2012 között a MOME és BME, valamint a bécsi TU oktatója volt, jelenleg a CEU doktori hallgatója. Tagja a KÉK kuratóriumának és a bécsi Wonderland Platform for European Architecture-nek. Munkája középpontjában a helyi erőforrásokra és kapacitásokra építő, kisléptékű városrehabilitáció áll, amelynek budapesti megvalósulása a Lakatlan program, amely a közösségi energiákat állítja a városmegújulás középpontjába.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00