cover
Bubbles from Japan
Előadás-sorozat
2008 -

Bubbles from Japan

A KÉK „Bubbles from Japan” című előadás-sorozata a kortárs japán építészet meghatározó egyéniségeit és munkásságuk sajátos formavilágát mutatja be. A sorozat keretében rendszerint a fiatal japán építészgeneráció kiemelkedő alakjai mutatják be munkásságuk válogatott anyagait és avatnak be alkotói szemléletükbe. A Japán Alapítvány támogatásával megvalósuló program jóvoltából először jártak Magyarországon olyan alkotók, mint Takaharu Tezuka, Norihito Nakatani, Sou Fujimoto, Takeshi Hosaka és Endo Shuhei.

Bürger Nóra

Csaba Timea

Csaba Timea

Építész, várostervező, táncos. A Bécsi Iparművészeti Egyetemen és a BME Építészkarán szerzett diplomát. Kultúrák és társművészetek összekapcsolásában mozog a legotthonosabban. Lázba hozza bármilyen mozgásforma, a városi migrációtól kezdve egészen egy csuklómozdulat megformálásáig. A KÉK alapító tagja és első koordinátora, a Városi Séták és a ’Bubbles from Japan’ egyik elindítója. Jelenleg Bécsben dolgozik és a KÉK külső tanácsadója.

Kertész Monika

Kertész Monika

A KÉK alapító tagja és kurátora. Többek között a NYME ATIF Művelődési menedzser szakán és PSZF-en végzett. Szervez és problémát old meg, pénzügyi és munka-tapasztalatával vezeti a KÉK operatív és pénzügyi hátterét. Szívügye az épített környezeti nevelés, hazai meghonosítója az ArchiKids Fesztiválnak. Projektvezetőként a Közösségi kertek koordinálásáért felel. A társadalmi és környezeti kérdések egybefüggő rendszert alkotnak számára, hisz a támogató kapcsolatok szükségességében, hogy Magyarországon az aktív helyi közösségek alapvető változásokat hozhatnak, miközben megismerik az együttműködés, szolidaritás és a bizalom új formáit. A Közösségi Kertek program keretén belül a közösségi kertészkedés módszertanának, jogi hátterének és modelljeinek adaptálásával folytatott szakértői tevékenységével a hazai városi kertészkedés jelentős szereplője és szakértője lett.

Schanz Judit

Schanz Judit

Városszociológia háttérrel 10 évig dolgozott józsefvárosi rehabilitációs programokban, illetve a Kesztyűgyár Közösségi Ház programvezetőjeként. 2011-2016. között a KÉK munkatársa, a Lakatlan programban elsősorban annak gyakorlati megvalósítása, a kisközösségekkel való munka jelentett számára kihívást. A Valyo Város és Folyó Egyesület tagja, jelenleg a Fővárosi Önkormányzat részvételiségi projektjein dolgozik.

Elérhetőség

Telefon
Cím
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.
Bankszámlaszám
16200151-18538407 (Magnet Bank)
Adószám
18189223-1-43
Nyitvatartás
H - P 09:00 - 18:00